عاشق دونات هستید؟ کیه که از دونات بدش بیاد؟ دوناتها تقریباً در هر کشوری مشهور هستند. برای همین تصمیم گرفتم طرز تهیه دونات فوری با شیر رو بهتون یاد بدم. این نوع دونات خیلی سبکتر از دوناتهای دیگه هست.
طرز تهیه دونات فوری با شیر
در طرز تهیه دونات فوری با شیر به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
در این دونات به دو نوع مواد نیاز داریم: یکی خمیر و دیگری رومال
مواد لازم برای تهیه خمیر دونات
- آرد چند منظوره: 3 فنجان (390 گرم)
- شیر: 3/4 فنجان
- کره بدون نمک (نرم شده): 1/4 فنجان
- 1 عدد تخممرغ (در دمای محیط)
- شکر: 1/4 فنجان
- نمک: 3/4 فنجان
- خمیر مایه فوری خشک شده: 1 قاشق چایخوری یا 3 گرم
- 1/2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
مواد لازم برای رومال دونات
- یک فنجان پودر شکر یا پودر قند
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 2 قشق غذاخوری شیر یا آب
طرز تهیه
میتوانید طرز تهیه دونات فوری با شیر را در طی 4 مرحله ساده انجام دهید. برای تهیه این دونات نیاز به هیچ گونه وسیله خاصی نداریم و مواد لازم آن هم بهراحتی پیدا میشود.
مرحله اول: آماده کردن خمیر
- در یک کاسهای، شیر، تخممرغ، شکر، نمک، کره، وانیل و خمیر مایه را اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب صاف و یکدستی حاصل شود. داخل این مواد آرد را بریزید و با استفاده از یک قاشق چوبی مواد رو خوب هم بزنید.
اگر از میکسر برای هم زدن استفاده میکنید، کارتان خیلی راحتتر خواهد بود. با سرعت پایین و سپس با سرعت متوسط مواد رو در میکسر به مدت 8 الی 10 دقیقه هم بزنید.
خمیر رو روی یک سطح صاف بزارید و به مدت 10 الی 12 دقیقه ورز بدید یا اونقدر ورز بدید که دیگه چسبنده نباشه و صاف و کششپذیر و نرم بشه.
اگر در حین ورز دادن خسته شدید، میتونید خمیر رو داخل کاسهای بزارید و روی اون رو بپوشانید و 5 دقیقه به خمیر استراحت بدید.
وقتی خمیر خوب هیدارته و نرم و صاف شد، نوبت به شکل دادن خمیر میرسه.
در طرز تهیه دونات فوری با شیر ما اجازه نمیدیم تا دوناتها حجمشون دوبرابر بشه یا منتظر نمیمونیم تا خمیر دونات پف کنه. چون میخواهیم این دونات رو سریع بپزیم و زمان رو از دست ندیم. اما من پیشنهاد میکنیم اگر وقت داشته باشید 5 دقیقه به خمیر دونات استراحت بدید.
مرحله دوم: شکل دادن به خمیر دونات
خمیر رو روی سطح صافی بزارید که کمی آرد روی سطح پاشیدهاید (بدون تغییر دادن شکل خمیر). با استفاده از یک وردنه، خمیر را در یک ورق تخت رول کنید که ضخامت خمیر تقریباً نیم اینچ باشه.
با استفاده از یک کاتر شیرینیپزی گرد به قطر 68 میلیمتر، خمیرها رو ببرید. حالا خمیرها رو به شکل دونات دربیاورید.
در این مرحله از طرز تهیه دونات فوری با شیر، دوناتها رو روی ورقه پخت قرار بدید و روی اونها رو با یک لایه پلاستیکی بپوشانید.
اگر روی پوشش پلاستیکی رو با روغن گیاهی کمی چرب کنید، دوناتها به اون نخواهند چسبید.
مرحله سوم: حجمدهی به دوناتها
اگر میخواهید دوناتهاتون حجمشون زیاد دیده بشه، اونها رو به مدت 50 الی 60 دقیقه یا زمانیکه کاملاً پف کنند در دمای اتاق نگه دارید. این زمان به اندازه گرم بودن دمای اتاقتان بستگی دارد. هر چه دمای اتاق سردتر باشه، زمان بیشتری نیاز دارید.
پختن دوناتها
در نهایت، دوناتها رو در دمای 350 درجه فارنهایت به مدت 13 الی 15 دقیقه یا تا زمانیکه طلایی رنگ شوند در فر بپزید. مواظب باشید دوناتها رو بیش از حد نپزید، چون خشک میشوند. میتوانید دوناتها را سرخ هم بکنید.
نحوه رومال زدن به دونات
تهیه رومال دونات خیلی راحت هست و به راحتی میتونید خودتون اون رو در خونه تهیه کنید.
در یک کاسه کوچکی، پودر قند یا پودر شکر، عصاره وانیل و شیر رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به شکل رومال غلیظی دربیاد. اگر میخواهید رومال رقیقتری داشته باشید، نصف قاشق غذاخوری تا یک قاشق غذاخوری شیر بیشتری به اون اضافه کنید.
https://merryboosters.com/quick-and-easy-doughnut-recipe/