دسته‌بندی نشده

طرز تهیه دلمه بادمجان به سبکی متفاوت

طرز تهیه دلمه بادمجان یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است. ریشه اصلی این غذا به قزاقستان، روسیه و آسیای مرکزی برمی‌گردد. در واقع انواع مختلف دلمه از جمله دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه کلم، دلمه پیاز و دلمه گوجه‌فرنگی وجود دارد که معمولاً دلمه‌ها را در فصل بهار می‌پزند. ترکیبات اصلی این دلمه عبارتند از بادمجان، گوشت چرخ‌کرده، برنج، سبزیجات و پیاز.

 

طرز تهیه دلمه بادمجان

در طرز تهیه دلمه بادمجان به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:

 مواد لازم

  • 8 عدد بادمجان
  • 3 عدد گوجه‌فرنگی
  • 3 عدد پیاز
  • نصف فنجان برنج
  • 4 حبه سیر
  • 200 گرم سبزی دلمه
  • 100 گرم گوشت چرخ‌کرده
  • نصف فنجان ذرت
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

در طرز تهیه دلمه بادمجان طبق دستور زیر عمل کنید:

مرحله اول

برای آماده کردن دلمه بادمجان، ذرت را حداقل به مدت 4 ساعت در آب خیس کنید. سپس ذرت را به مدت 1 ساعت روی حرارت متوسط در آب بجوشانید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه ترشی لیته

مرحله دوم

برنج را در یک کاسه حاوی آب و نمک خیس کنید، سپس در تابه مناسبی همراه با کمی آب بریزید و 1 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق چایخوری نمک به تابه اضافه کنید. سپس، تابه را روی حرارت بالا بگذارید تا آب به نقطه جوشیدن برسد.

 

مرحله سوم

بعد از اینکه آب به نقطه جوشیدن رسید، برنج خیس شده را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید برنج به مدت 7 تا 10 دقیقه بپزد. وقتی برنج نرم شد، آن را با آب سرد آبکشی کنید و کنار بگذارید.

 

مرحله چهارم

دو پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه مناسبی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود، سپس دو حبه سیر را خرد کنید و همراه با پیاز سرخ کنید.

 

مرحله پنجم

گوشت چرخ‌کرده را همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند، گوشت را تفت دهید. در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان، رب گوجه را هم اضافه کنید تا مزه خامی رب گوجه از بین برود.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه همبرگر خانگی مک دونالد

 

مرحله ششم

در این مرحله، اگر ذرت کاملاً نرم شده باشد، آنها را آبکشی کنید و به تابه حاوی مخلوط گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. سپس، سبزیجات خرد شده را هم به تابه اضافه کنید و زیر حرارت را کمی زیاد کنید و به‌طور همزمان مواد را هم بزنید تا سبزیجات آبکی نباشند.

 

مرحله هفتم

بعد از اینکه سبزیجات را هم سرخ کردید و رنگ آنها تغییر کرد، در تابه را به مدت 5 دقیقه بگذارید، سپس برنج را اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

 

مرحله هشتم

بعد از مخلوط کردن برنج با مواد دیگر، کمی آب روی مواد بریزید و منتظر بمانید تا آب به‌طور کامل تبخیر شود، سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. حالا به آرامی، کلاهک بادمجان‌ها را بردارید و داخل بادمجان‌ها را خالی کنید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   دلیل خشک شدن فلافل

مرحله نهم  

وقتی بادمجان‌ها آماده شدند، آنها را در کمی روغن سرخ کنید تا له نشوند. بعد از اینکه سرخ کردید، روغن اضافی بادمجان‌ها را بگیرید.

مرحله دهم

بقیه سیر و پیاز را ریز خرد کنید و در یک تابه بزرگ سرخ کنید تا رنگ پیاز و سیر روشن شود. سپس، گوجه‌فرنگی‌‌ها را خرد کنید و به تابه اضافه کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را هم سرخ کنید تا نرم شوند.

 

مرحله یازدهم

حالا در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان، دو لیوان آب جوش به همراه کمی نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و اجازه دهید سس دلمه روی حرارت بالا کمی غلیظ شود. وقتی سس دلمه آماده شد، مخلوط گوشت چرخ‌کرده، برنج و ذرت را داخل بادمجان‌ها بریزید و بادمجان‌ها را داخل سس بگذارید.

 

مرحله دوازدهم

زیر حرارت را کم کنید و در تابه را بگذارید تا دلمه بادمجان به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت متوسط بپزد.

https://cookingcounty.com/dolmeh-bademjan-recipe/

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *