اگر به شهر اردبیل سفر کنید ممکن نیست بدون حلوای سیاه به شهرتان برگردید. طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل مربوط به 100 سال گذشته است. مواد تشکیلدهنده این حلوا بسیار مغذی هستند و طعم بسیار بینظیری دارد. معمولاً این حلوا در کنار دوغ محلی سرو میشود. مواد تشکیلدهنده حلوای سیاه عبارتند از جوانه گندم، آرد سبوسدار، کره حیوانی، شربت عسل، پودر پسته، گردو نارگیل. باید بگویم که این حلوا کالری بسیار بالایی دارد، اما سرشار از پروتئین، کربوهیدارتها، انواع چربیها و ویتامینهای C، B و E و کلسیم، فسفر، منیزیم و انواع اسیدآمینوها است. پس اگر درد کمر دارید یا مبتلا به آرتریت هستید و یا خیلی لاغر هستید، پیشنهاد میکنم این حلوا را حتماً در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل
در طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
– آرد گندم کامل: 500 گرم
– مغز گردو: 300 گرم
– شکر: 400 گرم
– شیره انگور یا شیره خرما
– انواع ادویه (فلفل سیاه، زردچوبه، میخک، زنجبیل، زیره): به مقدار لازم
– روغن جامد: 300 گرم
این مواد برای 8 الی 10 نفر کافی است.
دستور تهیه
1. گندم را به مدت 2 الی سه روز در آب خیس کنید و منتظر بمانید تا جوانه بزند.
2. وقتی گندم جوانه زد، آن را له کنید و سپس با کمی آب مخلوط کنید.
3. این مخلوط را از صافی رد کنید.
4. آرد را با آب گندم مخلوط کنید و خمیر درست کنید.
5. مغز گردو و ادویهها را اضافه کنید.
6. این ترکیب را روی حرارت بگذارید و اجازه مواد بجوش بیاد.
7. روغن را اضافه کنید و هم بزنید و منتظر بمانید تا رنگ خمیر تغییر کند و طلایی رنگ شود و به قاشق نچسبد.
8. مواد را از روی حرارت بردارید و شربت آماده را بریزید.
در طرز تهیه حلوای سیاه اردبیل باید دقت کنید که رنگ این حلوا باید تیره باشد و طعم فلفلی داشته باشد.
روی حلوا را با پور نارگیل و پودر زنجبیل تزیین کنید. نوش جونتون!