طرز تهیه بورک اسفناج یکی از غذاهای مورد علاقه من است، بهنظر من هیچ چیزی خوشمزهتر از تریکب اسفناج، پیاز شیرین و پنیر نیست. این غذا در کشور ترکیه بسیار مشهور است. احتمالاً میدانید که بورک در ترکیه به روشهای مختلفی تهیه میشود. شاید شکل و مواد فیلینگ بورک اسفناج متفاوت باشد، اما چیزی که مهم است این است که مزه بورک اسفناج چیز دیگری است و طرفداران خودش را دارد.
طرز تهیه بورک اسفناج
در طرز تهیه بورک اسفناج به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 400 گرم اسفناج یخ زده
- 1 عدد پیاز کوچک (ریز خرد شده باشد)
- 1 و نیم قشق چایخوری نمک
- 150 گرم پنیر کاتج (2/3 فنجان)
- 50 گرم پنیر فتا (1/3 فنجان)
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- 3 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- 1/4 فنجان شیر
- 6 ورق یوفکا که به اندازه قالب پختتان برش زدهاید (میتوانید از خمیر فیلو نیز استفاده کنید)
- 1 عدد زرده تخممرغ
- 1 قاشق غذاخوری سیاهدانه
- 1 قاشق غذخوری دانه کنجد
دستور تهیه
مراحل طرز تهیه بورک اسفناج به صورت زیر است:
اسفناج را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه بورک اسفناج، نیمی از روغن زیتون را در یک تابه نچسب بریزید و تابه را روی شعله گاز قرار دهید. اسفناج خرد شده و یا یخ زده را داخل تابه بریزید. اسفناج را به مدت 6 دقیقه بپزید و مدام هم بزنید. وقتی اسفناج پخته شد، اسفناج را در آبکش بریزید و با استفاده از پشت قاشق، آب اضافی آن را بگیرید. اسفناج را کنار بگذارید تا سرد شود.
درست کردن فیلینگ
تابه را با دستمال کاغذی تمیز کنید و بقیه روغن زیتون را در آن بریزید. شعله گاز را با حرارت پایین تا متوسط روشن کنید و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم شود که تقریباً 7 دقیقه طول میکشد. پیاز سرخ شده، اسفناج و نمک را در یک کاسه بریزید و مواد را خوب هم بزنید. پنیرها را روی اسفناج خرد کنید و فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز را نیز اضافه کنید. فیلینگ بورک باید تا اندازهای نمکی باشد چون قرار است فیلینگ بورک را بین 6 ورقه یوفکا قرار دهیم.
فر را از قبل روشن کنید
فر را از قبل با دمای 180 درجه فارنهایت سلسیوس (350 درجه فارنهایت) گرم کنید. داخل قالب مستطیلی شکل 29 در 22 سانتیمتری کاغذ روغنی پهن کنید. خمیر یوفکار را از فریزر بیرون بیاورید و 5 دقیقه منتظر بمانید تا متناسب با دمای اتاق شود. در یک کاسه کوچک دیگر نیز روغن گیاهی و شیر را با هم مخلوط کنید.
مونتاژ بورک
یک ورقه از یوفکا را در ته تابه بچینید. ورق یوفکار را باید طوری بچینید که کل ته تابه با ورق یوفکا پر شه باشد. ممکن است مجبور باشید در بعضی جاها خمیر یوفکا را با دستتان ببرید. روی ورقه یوفکا را با مخلوط روغن و شیر برس بزنید. یک پنجم از یوفکا را روی یوفکا قرار دهید. دوباره ورقههای یوفکا را روی فیلینگ قرار دهید، فقط فراموش نکنید که از مخلوط شیر و روغن روی یوفکاها بزنید. بورک اسفناج را به همین ترتیب با 6 ورق یوفکا و فیلینگ پر کنید. در کل، بورک اسفناج باید شامل 5 لایه فیلینگ و 6 لایه یوفکا باشد.
برس زدن روی بورک
زرده تخممرغ را هم بزنید و بقیه روغن و مخلوط شیر را به آن اضافه کنید. روی بورک از این مخلوط بزنید و خوب برس بزنید. دانه کنجد و سیاهدانه را روی بورک بزنید و با چاقوی تیز بورک را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله پختن
در آخرین مرحله از طرز تهیه بورک اسفناج، بورک را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر بپزید تا رنگ آن طلایی شود. سپس از داخل فر بردارید و روی بورک را با یک حوله آشپزخانه بپوشانید و اجازه دهید بورک به مدت 30 دقیقه استراحت کنید (بیشتر از این مقدار منتظر نمانید). بورک را گرم سرو کنید.
https://picniconabroom.com/spinach-borek/