طرز تهیه بامیه هندی نیازی به معرفی ندارد! تنها تفاوت این نوع بامیه با بامیههای دیگر در بافت آن است. در این شیرینی به شیر خشک نیاز داریم که به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. برای تهیه شیرینی با شیر خشک کمی باید مهارت داشته باشید، اما نگران نباشید مرحله به مرحله آن را آموزش میدهم.
طرز تهیه بامیه هندی
در طرز تهیه بامیه هندی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت.
مواد لازم:
- یک فنجان شکر
- دانه هل سبز (3 عدد)
- 1 و نیم فنجان آب
- 1 الی 2 قطره آب لیمو (اختیاری)
- 1/4 فنجان شیر خشک
- 1/4 فنجان آرد چند منظوره
- 1/8 قاشق چایخوری جوش شیرین
- 1 قاشق غذاخوری کره آب شده
- 2 الی 3 قاشق غذاخوری شیر
- روغن برای سرخ کردن (به مقدار لازم)
دستور تهیه
مرحله به مرحله طرز تهیه بامیه هندی بهصورت زیر است:
مرحله اول
در یک تابه، 1 و نیم فنجان آب بریزید، سپس 3 عدد دانه هل، یک فنجان شکر و 1 الی 2 قطره آب لیمو را به آن اضافه کنید. آب لیمو را به این دلیل اضافه میکنیم که از سفت شدن شربت جلوگیری کنیم.
مرحله دوم
تابه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و اجزه دهید تا شربت به قوام مورد نظر برسد. گهگاهی شربت را هم بزنید. حدود 8 الی 10 دقیقه کافی است تا شربت به قوام مورد نظر برسد. وقتی شربت آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم
1/4 فنجان شیر خشم، 1/4 فنجان آرد چند منظوره و 1/8 قاشق چایخوری جوش شیرین را در کاسه بزرگی بریزید.
مرحله چهارم
مواد را با قاشق خوب هم بزنید و سپس یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
دوباره مواد را خوب هم بزنید. به کمک دست مواد را مخلوط کنید طوری که روغن کاملاً جذب شیر خشک شود.
مرحله ششم
دو قاشق غذاخوری شیر روی مواد بریزید و به آرامی مخلوط کنید.
مرحله هفتم
در صورت نیاز، چند قاشق غذاخوری شیر بیشتری اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. بافت بامیه باید نرم باشد. شاید خمیر کمی چسبنده بهنظر برسد، اما نگران نباشید. مواد را زیاد ورز ندهید، کمی مخلوط کنید کافی است. اگر مواد را زیاد مخلوط کنید و یا زیاد ورز دهید، بامیه شربت را به خود جذب نمیکند و ظاهر بدی پیدا میکند.
مرحله هشتم
کف دستها را روغنی کنید و خمیر را به شکل توپهای کوچکی دربیاورید. اگر خمیر شکننده به نظر میرسد به معنای این است که خشک شده است. یک قاشق چایخوری شیر به مخلوط کنید (یا فقط چند قطره)، مواد را خوب هم بزنید و خمیر را به شکل توپ دربیاورید. توپها را زیاد بزرگ درست نکنید، چون وقتی در روغن سرخ شوند، اندازه آنها دو برابر میشود.
مرحله نهم
تابه را پر از روغن کنید و روی شعله گاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد (در حد متوسط)، توپهای خمیری را به نوبت در روغن سرخ کنید.
مرحله دهم
طی دو تا سه دقیقه سرخ کردن رنگ بامیهها تغییر خواهد کرد و طلایی خواهد شد.
مرحله یازدهم
در این مرحله از طرز تهیه بامیه هندی، هر بامیه به 6 الی 7 دقیقه زمان برای سرخ کردن نیاز دارد. بعد از اینکه بامیهها را سرخ کردید، آنها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. مواظب دمای شعله گاز باشید، در صورت لزوم کم یا زیاد کنید.
مرحله دوازدهم
شربت شکر را به مدت 3 الی 4 دقیقه حرارت دهید و بامیهها را داخل شربت بگذارید. بامیهها باید حداقل به مدت 2 ساعت قبل از سرو در شربت بمانند تا شربت به خوبی در بامیهها جذب شود. اگر بامیهها شربت را به خوبی جذب کنند، اندازه آنها دو برابر خواهد شد که برای سرو آماده هستند.
https://foodviva.com/diwali-recipes/gulab-jamun-milk-powder/