اگر بهدنبال پودینگی خوشمزه هستید، حتماً باید طرز تهیه پودینگ لیالی که برای کشور لبنان است را امتحان کنید. این دسر لبنانی در سراسر جهان بسیار مشهور است. چون تهیه آن آسان است، یکی از بیشترین دسرهایی است که سرو میشود. شاید فکر کنید طرز تهیه آن سخت باشد، اما نگران نباشید، خیلی فوری آن را یاد خواهید گرفت.
طرز تهیه پودینگ لیالی
مواد لازم در طرز تهیه پودینگ لیالی عبارتند از:
مواد لازم
مواد لازم برای پایه دسر
- 6 فنجان شیر کامل
- یک فنجان آرد سمولینای درشت
- نصف فنجان شکر
- 3 قاشق غذاخوری آب پرتقال
مواد لازم برای تاپینگ خامه فرم گرفته
- سه فنجان خامه فرم گرفته سنگین که بسیار سرد شده
- 4/3 فنجان شکر قنادی
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 1 قوطی خامه تازه
مواد لازم برای تاپینگ
- 2 فنجان پودر پسته (خیلی پودر شده نباشد)
- گلبرگهای خشک شده گل رز (اختیاری)
مواد لازم برای تهیه شربت شکر
- 2 فنجان شکر
- یک فنجان آب
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- 1 قاشق غذاخوری آب پرتقال
- 1 قاشق چایخوری آب لیمو
دستور تهیه
در یک تابهای همه مواد را بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط بجوشند. گهگاهی مواد را هم بزنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کردند، زیر حرارت را کم کنید و هم زدن را همچنان ادامه دهید تا مواد به غلظت خوبی برسند. 10 الی 15 دقیقه زمان نیاز است تا مواد به غلظت کافی برسند.
تابه را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف پیرکس که 9 در 13 اینچ است بریزید. ظرف پیرکس را با یک در پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید در دمای اتاق به مدت 20 دقیقه سرد شود. سپس ظرف پیرکس را به مدت 45 دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد شود.
در این مرحله از طرز تهیه پودینگ لیالی، خامه فرم گرفته را تقریباً به مدت 10 دقیقه در فریزر قرار دهید. خامه را از فریزر بردارید و آنقدر هم بزنید تا سفتتر شود. بهتدریج شکر را به آن اضافه کنید تا خامه سفت شود. دوباره در فریزر قرار دهید تا پایه پودینگ آماده شود.
وقتی پایه پودینگ آماده شد، در پلاستیکی را بردارید و روی پایه دسر را خامه تازه بریزید. سپس خامه فرم گرفته را روی آن بریزید.
روی خامه فرم گرفته هم کمی پودر پسته بریزید. در این مرحله از طرز تهیه پودینگ لیالی، پودینگ را دوباره را در فریزر قرار دهید و اجازه دهید تمام شب یا حداقل به مدت 6 ساعت در فریزر بماند.
برای تهیه شربت پودینگ، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید بجوشد. وقتی مخلوظ شکر و آب شروع به جوشیدن کرد، اجازه دهید به مدت 7 دقیقه بجوشد و سپس آب لیمو را اضافه کنید. بگذارید 1 الی 2 دقیقه دیگر بجوشد و سپس گلاب و آب پرتقال را اضافه کنید. خوب هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود تا آماده سرو شود.
نکات مهم
- فقط از سمولینای درشت استفاده کنید.
- دسر را حداقل 6 الی 8 ساعت قبل از سرو کاملاً سرد کنید.
- حتماً پستهای که استفاده میکنید بدون نمک باشد.
- آب پرتقال و گلاب را به هیچ وجه در طرز تهیه پودینگ لیالی حذف نکنید.