دسته‌بندی نشده

طرز تهیه باقلا قاتق

این غذا، یه غذای شمالیه و به صورت کاملن گیاهی محشره و نقص نداره! مخصوصن با سیر ترشی

گیلانی ها غذا های خیلی خوشمزه ای دارند مثل : بادمجان شکم پر، املت انار، اناربیج باقلا قاتق یکی از خوشمزه ترین و البته راحت ترین غذا های  گیلانی است با من همراه باشید با طرز تهیه باقلا قاتق

 

طرز تهیه باقلا قاتق

مواد لازم(برای ۲ نفر):
لوبیای مخصوص باقالی قاتق (پاچ باقالا) یا لوبیا کشاورزی خیس خورده 2 پیمانه (پوست می کَنیم)
سیر ۵ حبه (خلالی خرد شود)
شوید خشک ۳ ق غ پر
زردچوبه ۱ ق چ
نمک و آب
.
طرز تهیه:
تو قابلمه یا گمیج(قابلمه ی سفالی شمالی) یکم روغن می ریزیم و سیرهای خلالی رو تو روغن میریزیم و بعد زرچوبه و شوید خشک رو باهاش مخلوط می کنیم سریع و یهو قابلمه رو بو می کنیم، از ترکیب سیر و شوید یه بوی غیر قابل توصیفی بلند میشه که نباید از دستش بدین.
لوبیا های پوست کنده و نمک رو میریزیم رو سیر و شوید و هم می زنیم و باز هم اون بوی فوق العاده کمکان حضور داره
حالا آب می ریزیم به اندازه ای که حجمش دو برابر لوبیا ها باشه. و در قابلمه رو نیمه می ذاریم که سر نره
بعد از حدود ۱ ساعت آمادست. البته بستگی به نوع لوبیا هم داره، خودتون باید تست کنید و از پختش مطمئن شید. و همینطور خیلی مواظب باشین که لوبیا ها له نشن.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه زیتون پرورده رستورانی

 

مواد لازم خورشت باقالا
قاتوق
لوبیا کشاورزی یا پاچ باقالا دو لیوان
شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه
اصلا. باقالا مازندرانی استفاده نکنید چون زود له میشه

طرز تهیه و دستور پخت باقلاقاتق

مرحله اول

لوبیاها را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس دهید و ۲ بار آب آن را تعویض کنید. سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را به دو نیم قسمت کنید. سیر را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیاها را اضافه کنید و همراه با سیر چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود. سپس شوید خشک را به خورش باقالا اضافه کنید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه شربت سکنجبین به 2 روش

مرحله دوم

پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود ۲ – ۳ لیوان آب اضافه کنید (آب باید تا ۱ بند انگشت روی مواد را بگیرد)، در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و آب خورش کم شود (هر ۵ دقیقه به آرامی خورش را کمی هم بزنید تا ته نگیرد).

مرحله سوم

پس از پختن باقالاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم‌مرغ‌ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد. سپس خورش را در ظرف بریزید همراه با برنج سرو کنید.زیاد شوید تفت ندیدچون باعث تلخیه

فوت و فن‌ها

از ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید زیرا باعث دیر پختن لوبیاها می‌شود. اگر به بوی سیر تازه حساسیت دارید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید.

اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده می‌کنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کوفته برای 4 نفر

مقدار غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد، اگر خورش را سفت‌تر می‌پسندید کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود.

در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم می‌توانید استفاده کنید.

فوت کوزه‌گری طرز تهیه باقلا قاتق

در طرز تهیه باقلا قاتق رسمی بهتر است تخم‌مرغ‌هایتان را هم نزنید تا خورشت‌تان شکل زیباتری داشته باشد.

به جای آب می‌توانید به باقلاهایتان آب مرغ یا آب گوشت اضافه کنید، تا هم پرخاصیت‌تر و مقوی‌تر شود و هم طعم بهتری بگیرد

در استان گیلان رسم است که برخی غذاها را با ماهی شور به عنوان چاشنی سرو می کنند. یکی از این غذاها باقالی قاتق است،طی این کار باید یک تکه ماهی شور را در یک کاسه مقاوم به حرارت قرار دهید. موقع دم کردن برنج کاسه ماهی شور را روی برنج بگذارید. درب قابلمه برنج را با دمکنی بپوشانید وصبر کنید برنج با ماهی شور دم بکشد اگر با ماهی شور استفاده می کنید باید برنج وخورشت کم نمک باشد. ورق بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *