مسقطی جزو اون دسر های خوشمزه است که همه عاشقش هستند با من همراه باشید با طرز تهیه مسقطی
اینم دسر خوشمزه و جذاب گیل بانو مسقطی زعفرانی و گل محمدی
مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی و گل محمدی
نشاسته گل (نشاسته معمولی)یک لیوان
شکر دو لیوان
گلاب یک لیوان
پودر گل محمدی یک قاشق غذاخوری
ژلاتین یا گلوکز سه قاشق سوپ خوری (شل)باش بهتره
نبود اشکال نداره
پودرهل کمی
آب سه لیوان
زعفران غلیظ نصف استکان
خلال بادام و پسته به اندازه لازم
روغن مایع نصف لیوان یا کره صد گرم
مسقطی را میتونید تو قالب بریزید.
طرز تهیه مسقطی زعفرانی وگل محمدی
نشاسته را در آب حل کرده و در صورت لزوم از صافی یا پارچه نازک عبور میدیم. سپس شکر و گلاب را اضافه میکنیم.
روی حرارت قرار میدیم. دو سه دقیقه اول حرارت رو زیاد می کنیم تا مایه گرم بشه بعد حرارت رو ملایم می کنیم.
با یک قاشق چوبی مرتب هم می زنیم تا لعاب بندازه در این مرحله روغن و زعفران و گل محمدی رو اضافه می کنیم.
همچنان می ذاریم روی گاز با حرارت ملایم بمونه تا نشاسته کاملا پخته بشه و مزه خام اون از بین بره.
چند دقیقه ای یکبار هم با قاشق چوبی هم میزنیم که ته نگیره(حداقل نیم ساعت بهش زمان میدیم).
بعد درصورت تمایل ژلاتین یا گلوکز را اضافه کرده هم میزنیم (البته من گلوکز ریختم)
وقتی غلظتش مثل فرنی شد در صورت تمایل خلال پسته و بادام اضافه می کنیم.
بعد از دو سه دقیقه از روی حرارت برداشته پودرهل اضافه هم میزنیم بعد توی یک ظرف مستطیل شکل میریزیم و در یخچال قرار می دیم تا کاملا خنک بشه و ببنده.
بعد از حدود ۸ساعت داخل یخچال، برش میزنیم و سرو می کنیم.
نکات
۱_مقدار شکر بسته به ذائقه از یک و نیم لیوان تا دو لیوان متغیره (من یک و نیم لیوان ریختم).
۲_میتونید خلال بادام و پسته رو فقط برای تزیین استفاده کنید و توی حلوا نریزید.
۳_اگه ممنوعیت مصرف روغن دارید بدون روغن یا با روغن کمتر هم میتونید درست کنید.
۴_مسقطی های بازاری سفت تر و مدت زمان پخت طولانی تره(حداقل سه چهار ساعت)داره و روغن در آخر کار کم کم و طی چند مرحله اضافه میشه.
۴_گلوکزیا ژلاتین در قوام و استحکام مسقطی به کار میره.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید
موادلازم:
نشاسته گل یاهمون گندم(1پیمانه)
آب(6پیمانه)
شکر(3پیمانه)
جوهر لیمو(نوک ق. چ) یاآب لیموترش تازه(1عدد)
خلال بادوم(دلخواه)
گلاب(1پیمانه)
روغن مایع(⅓پیمانه)
زعفرون دم کرده(به میزان لازم)
طرز تهیه:
نشاسته گل روبهمراه 2پیمانه آب مخلوط میکنیم واجازه میدیم نشاسته توی آب کاملا حل بشه.
4پیمانه آب، شکر وجوهر لیمو یا آب لیموترش تازه رو، روی حرارت میزاریم تا شکر حل بشه.
دقت کنید توی این مرحله شربت اصلا نباید بجوشه.
شکرکه حل شد حالا نشاسته حل شده توی آب روبهش اضافه میکنیم وازاین لحظه تایم همزدن شروع میشه.
حرارت برای پخت مسقطی باید خیلی ملایم باشه تا نشاسته به خوبی پخته بشه وبوی تندش ازبین بره.
بعدازگذشت یکساعت مسقطی کمی غلیظ شده توی این مرحله بهش گلاب وزعفرون رواضافه میکنیم وبازهم به همزدنمون ادامه میدیم.
برای من زمان پخت مسقطی همیشه بین2تا3ساعته.
بعدازگذشت 2ساعت مسقطی بازهم غلیظ ترشده حالا روغن روبهش اضافه میکنیم.
هرلحظه غلظت مواد بیشترمیشه به طوری که موقع همزدن گاهی کف قابلمه دیده میشه.
بعدازگذشت تقریبا 3ساعت موادمسقطی غلیظ ترشده به طوری که مسقطی ازقاشق به صورت تکه تکه جدامیشه حالابهش خلال بادوم تفت داده شده اضافه میکنیم بازهم به همزدن مسقطی ادامه میدیم تا جایی که مسقطی کاملا غلیظ شده باشه وهنگام همزدن صدای جلز ولز ریز روغن مسقطی شنیده بشه.
داغ داغ توی ظرف مدنظرمون میریزیم ودوتاسه ساعت زمان میدیم تا دردمای محیط خودش روبگیره وبعدبرش میزنیم.
نیازبه چرب کردن ظرف مسقطی نیست چون بعداز اینکه خودش روبگیره خیلی راحت باچندتا تکون ازظرف جدامیشه.
مسقطی اگه خوب قوام نیاد توی یخچال آب میندازه