آموزش سوتلاچ یکی از دسر های معروف و خوشمزه کشور ترکیه
مواد لازم :
برنج ۳ ق.غ
آب ۳۰۰ میلی یا یک و نیم پیمانه
شیر ۱ لیتر
شکر ⅔ پیمانه
عصاره وانیل ۱ ق.غ
اگر اسانس زدین ½ ق.چ و اگه پودری شکری زدین ۱ بسته
نشاسته ( فرقی نداره چه مدلی ) ۱.۵ ق.غ سر پر
. دستور تهیه:
برنج حتما چند ساعت خیس بخوره ،برنج و آب را روی شعله قرار دهید تا برنج پخته و آب تبخیر شود(حدود ۲۰الی ۳۰دقیقه)بعد شیر و شکر را اضافه کنید .حدود ۲۰ دقیقه برروی حرارت ملایم مخلوط را هم بزنید و در آخر وانیل را اضافه کنید.
نشاسته و یکم دوم پیمانه آب را مخلوط کنید و به شیر اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه هم بزنید تا به غلظت لازم برسد و بعد داخل ظروف (مناسب فر)تقسیم کنید.سینی فر را تا یک بند انگشت آب جوش برزید.
دمای فر را ۲۵۰ تا ۲۶۰ درجه در حالت گریل از قبل گرم کنید و سوتلاچ را داخل فر قرار دهید تا زمانی که روی آن طلایی و برشته شود.(زمان پخت بستگی به فر شما دارد)
روی ظروف را به دلخواه با پودر پسته و بادام تزئین کنید وبعد از سرد شدن میل کنید.
نکته:
حتما زمان پخت درون سینی آب جوش بریزین تا بافت سوتلاچ سفت نشه .
طرز تهیه دوم
شير سرد چهار ليوان
برنج نصف ليوان
آب يك و نيم ليوان
آرد برنج دو ق غ
نشاسته دو ق غ (ميتونيد بجاش آرد برنج بريزيد)
شكر چهار ق غ(ميزانش اختیاریه)
زرده تخم مرغ يك عدد
پودر هل نصف ق چايخوري يا وانيل يك هشتم ق چايخوري
برنج رو چند ساعت خيس كنيد(بدون نمك).
برنج رو با آب (يك و نيم ليوان) بپزيد تا آب كاملا جذب و برنج پخته بشه.
شير+آرد برنج+نشاسته+شكر+وانيل يا هل+زرده تخم مرغ رو خوب مخلوط و روي شعله ملايم بذارید و هم بزنيد تا مايع گرم بشه ولي نجوشه.حالا برنج پخته شده رو اضافه كنيد و اجازه بدید بجوش بياد و يكربع باهم بپزن،هم زدن فراموش نشه.
مواد رو داخل ظرفهای مقاوم به حرارت بريزيد و داخل فر بذارید.
فر بايد از قبل با دويست درجه گرم بشه و در همين درجه حرارت حدودا بيست دقيقه بپزيدش و بعد يكم گريل رو روشن كنيد تا روش مثل تصوير