این خورش خوشمزه را در دوران کودکی هر بار در سفرمون به ساری منزل دایی مادرم که خدا بیامرز تشون (بسیار نازنین بودند)میخوردیم و باید اعتراف کنم از دیدن زرشک در خورش آلو تعحب میکردم .
اما واقعا به نظرم ترکیبش خیلی خوبه مخصوصا اگر آلو ملس باشه .
دیگه نگم چه سفره ایی پهن میشد و چه پذیرایی در خانه با صفای ایشون .
برای تنوع هم شده یکبار درست کنید .کلی هم خواص داره.
مرغ آلو مازنی
سینه مرغ کامل یک عدد
(یا دو عدد ران کامل با ترکیب سینه وران مرغ)
آلو بخارا یا سیاه 12 عدد
(یا مخلوط)
پیاز. 2 عدد متوسط
زعفران دم کرده ۳-۲ق غ
کره ٢٥ گرم
زرشک ۳-۲ق غ
رب گوجه فرنگی ۲ق غ اگر خانگی نیست ۱ق غ
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن
(سلیقه ایی من نمیریزم )آبغوره یا آب نارنج
طرزتهیه :
این روشی که من درست میکنم و همه دوست دارند . برای تهیه خورش مرغ آلو خوشمزه ابتدا آلوها را داخل کاسه ای قرار می دهیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم يكي دوساعت ساعت خیس بخورند. اگر از سينه مرغ استفاده ميكنيد به صورت مكعبي خرد كنيد.
پیازهای خرد شده را نیز همراه با زردچوبه تفت می دهیم تا سبک و نرم شوند.بعد تکه های مرغ را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن ها تغییر کند ،زعفران و ۲لیوان آب میریزیم تا مرغها بپزند.
پیاز دوم را خلالی خرد می کنیم و پیاز داغ درست میکنیم .
رب را تفت میدهیم آلو و زرشک را نیز به همراهش تفت میدهیم و به خورش اضافه میکنیم .بنا به سلیقه آبغوره یا آب لیمو هم میتونید اضافه کنید.خورش که جا افتاد .حرارت را خاموش کرده پیاز داغ و کمی زرشک خام و در صورت تمایل زعفران اضافه میکنیم .
۵دقیقه بمونه بعد با برنج سرو کنید .
نوش جان
نکته:میتونید اصلا رب نریزید یا رب انار یا آلوچه بریزید بسته به ذائقتون .