نان یکی از ترکیبات اصلی هر سفره ایرانی مخصوصاً برای صبحانه محسوب میشود. طرز تهیه نان تافتون هم یکی از نانهای مشهرو ایرانی است که به سادگی و در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه نان تافتون
در طرز تهیه نان تافتون به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
آرد: 3 فنجان
آب: 1 فنجان
پودر مخمر: 1 قاشق غذاخوری
آب ولرم: 1/3 فنجان
روغن: 4 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه
مراحل طرز تهیه نان تافتون بهصورت زیر است:
مرحله اول
ابتدا، پودر مخمر را با 1/3 فنجان آب ولرم و شکر در یک کاسه مناسب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس، در تابه را بگذارید و به مدت 10 دقیقه در جای گرمی بگذارید تا به نقطه جوش برسد.
مرحله دوم
آرد را الک کنید و در یک کاسه مناسبی بریزید و با کمی روغن و نمک مخلوط کنید. به آهستگی آب را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
نکته: مقدار آب به آردتان بستگی دارد.
مرحله سوم
برخی از آردها آرد بیشتری را جذب میکنند و برخی به آب کمتری نیاز دارند؛ آب را بهآهستگی اضافه کنید، تا خمیر زیاد آبکی نشود. بعد از اینکه خمیر جمع شد، باید کمی حالت چسبنده داشته باشد.
مرحله چهارم
وقتی خمیر آماده شد، خمیر را به مدت 10 دقیقه با دستتان ورز دهید. در انتهای ورز دادن، خیمر باید حالت چسبنده داشته باشد. حالا در این مرحله از طرز تهیه نان تافتون، کاسه مناسبی را چرب کنید و خمیر را در آن بزرگ بگذارید تا اندازه خمیر دوبرابر شود.
مرحله پنجم
وقتی خمیر را داخل کاسه گذاشتید، روی آن را با یک حوله بپوشانید. حالا کاسه را در جای گرمی به مدت 1 و نیم ساعت قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله ششم
بعد از اینکه زمان استراحت خمیر به پایان رسید، خمیر را به مدت چند دقیقه ورز دهید. حالا خمیر را به تکههای 60 گرمی تقسیم کنید؛ سپس روی خمیرها را با یک پارچه تمیز بپوشانید.
مرحله هفتم
اجازه دهید خمیر در این حالت به مدت 10 دقیقه استراحت کند. سپس، یک تابه نچسب بزرگی را روی حرارت بگذارید تا خوب حرارت ببیند. حالا خمیر را به شکل گرد و به کمک وردنه رول کنید و با دستتان روی خمیر چند الگو درست کنید. خمیر را روی تابه داغ بگذارید تا روی آن حبابهای کوچکی ظاهر شود و خمیر بپزد. همچنین میتوانید مقدار کمی کنجد یا سیاهدانه روی نان بپاشید.
https://cookingcounty.com/nan-taftoon-recipe/