دسته‌بندی نشده

طرز تهیه دلمه کلم و راز خوشمزه شدن آن

طرز تهیه دلمه کلم یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین دلمه‌های ایرانی است که هم می‌توان از آن به‌عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده کرد و هم می‌توان آن را به‌عنوان پیش غذا سرو کرد. می‌توانید به راحتی این دلمه را خودتان در خانه تهیه کنید.

 

طرز تهیه دلمه کلم

در طرز تهیه دلمه کلم به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:

مواد لازم

  • کلم: یک عدد بزرگ
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • برنج: 1 فنجان
  • لپه: نصف فنجان
  • پیاز: 1 عدد برگ
  • سبزیجات معطر: به مقدار لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه: 1/3 لیوان
  • آب انگور: 1 فنجان
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

 دستور تهیه

طرز تهیه دلمه کلم به‌صورت مراحل زیر است:

مرحله اول

لپه‌ها را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید، سپس روی حرارت متوسط قرار دهید تا به‌طور کامل بپزد.

نکته: در این مرحله از طرز تهیه دلمه کلم می‌توانید کمی زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید تا رنگ لپه زردرنگ‌تر شود.

مرحله دوم

بعد از اینکه لپه‌ها به‌طور کامل پخته شدند، لپه‌ها را آبکشی کنید و کنار بگذارید. برنجی که باید برای این نوع دلمه استفاده کنیم بهتر است نیم دانه یا گرد باشد. برنج را خوب بشویید، کمی نمک بزنید و به مدت چند ساعت در آب خیس کنید. سپس برنج را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید بپزد.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه چیز کیک فوری

 مرحله سوم

برنج نباید بیش از حد بپزد. برنج را آبکشی کنید و کنار بگذارید. پیاز را بشویید، پوست پیاز را بگیرید و خرد کنید. سپس، پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و با کمی روغن تفت دهید.

 مرحله چهارم

اجازه دهید تا پیاز کاملاً طلایی شود. گوشت چرخ‌کرده را هم اضافه کنید و تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند گوشت را تفت دهید. حالا، نمک و فلفل را به ترکیبات دلمه کلم اضافه کنید و هم بزنید.

 

مرحله پنجم

رب گوجه‌فرنگی را هم در کمی روغن تفت دهید. سپس، رب را به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله از طرز تهیه دلمه کلم می‌توانید از سبزیجات تازه یا سبزیجات خشک یا ترکیب هر دو استفاده کنید. معمولاً در تهیه دلمه از سبزیجاتی مانند ترخون و شوید استفاده می‌کنند.

 

مرحله ششم

بعد از اینکه سبزیجات را شستید، آب اضافی سبزیجات را بگیرید و خیلی ریز خرد کنید. سبزیجات را هم به مواد تابه اضافه کنید و هم بزنید. مواد را با هم تفت دهید تا رنگ مواد سبز شود.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه حلیم بادمجان اصیل

 

مرحله هفتم

در این مرحله از طرز تهیه دلمه کلم، لپه پخته شده را به ترکیبات دلمه اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در نهایت، برنج پخته شده و آبکشی شده را هم اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. مواد دلمه را کمی بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل لازم را به آن اضافه کنید.

نکته: دلمه کلم نباید زیاد تند و یا شور باشد.

 مرحله هشتم

حالا کلم را بردارید و وسط دلمه را با یک چاقوی تیز بردارید. سپس، یک تابه بزرگ را پر از آب کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد. بعد از اینکه آب به مرحله جوشیدن رسید، کلم را داخل تابه بگذارید.

مرحله نهم

وقتی کلم آماده شد، کلم را از داخل آب جوش بردارید و برگ‌های آن را جدا کنید. همیشه قسمت وسط کلم نسبت به قسمت بیرون کلم ضخیم‌تر است.

 

مرحله دهم

قسمت ضخیم را با یک چاقوی خیلی تیز ببرید، طوری که همه برگ‌های کلم به‌صورت یکدست باشند. برگ‌های کلم را روی سطح کار قرار دهید. یک قاشق غذاخوری از مواد دلمه را داخل هر برگ بریزید و به هر شکلی که دوست دارید آن را بپیچید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه ترش تره

 

مرحله یازدهم

بهتر است دلمه را زیاد پر نکنید، چون در حین پخت، مواد دلمه از برگ کلم خارج می‌شوند. دلمه‌ها را هم محکم بپیچید. تابه‌ای را برای پخت انتخاب کنید که در حین پخت، دلمه نسوزد.

 

مرحله دوازدهم

دلمه کلم را نزدیک به یکدیگر در تابه بپیچید، طوری که هیچ فضایی بین آنها وجود نداشته باشد. دلمه کلم باید در سس مخصوص‌اش بپزد. برای آماده کردن سس رب گوجه‌فرنگی، گوجه‌فرنگی‌ها را در روغن زیتون سرخ کنید.

 

مرحله سیزدهم

در این مرحله از طرز تهیه دلمه کلم، سرکه و آب انگور را به تابه اضافه کنید. سس را نیز داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید. در صورت تمایل می‌توانید کمی نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کنید.

 

مرحله چهاردهم

در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه، ظرف سنگینی را روی دلمه‌ها بگذارید. بهتر است زیر حرارت را کم کنید تا دلمه با حرارت کم بپزد و آب سس کمتر شود. وقتی سس دلمه به غلظت دلخواه رسید می‌توانید زیر حرارت را خاموش کنید.

https://cookingcounty.com/cabbage-dolma/

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *