طرز تهیه مقلوبه یکی از مشهورترین غذاهای خاورمیانهای است که همراه با برنج، سبزیجات و گوشت پخته میشود. این غذ بسیار خوشمزه است و درست کردن آن واقعاً آسان و راحت است. مقلوبه بیشتر در کشورهای عربی مانند عراق، فلسطین، اردن و سوریه پخته میشود. احتمالاً در هر کشور به یک طریق پخته میشود.
طرز تهیه مقلوبه
در طرز تهیه مقلوبه میتوانید از انواع سبزیجات مانند بادمجان، سیبزمینی و گل کلم استفاده کنید. در برخی کشورها برای پخت مقلوبه فقط از گل کلم و بادمجان استفاده میشود، در برخی کشورها هم از بادمجان و سیبزمینی استفاده میشود و در برخی کشورها هم هر سه این سبزیجات استفاده میشود. البته هیچ قانون خاصی وجود ندارد. من خودم عاشق پیاز و فلفل هستم، چون طعم غذا را کلاً تغییر میدهند. حتی میتوانید لوبیای سبز و یا هویج هم به این غذا اضافه کنید.
از چه نوع گوشتی میتوانید استفاده کنید؟
نوع گوشتی که من در طرز تهیه مقلوبه استفاده میشود گوشت بره (قسمت شانه یا ران) یا گوشت گوساله است. همچنین میتوانید از تکههای گوشت مرغ بدون استخوان هم استفاده کنید.
گوشت گاو رو توصیه میکنم اصلاً استفاده نکنید، چون زمان بیشتری برای پخت نیاز داره. با این وجود، میتوانید از گوشت چرخ کرده در طرز تهیه مقلوبه استفاده کنید.
بهترین نوع برنج برای مقلوبه کدام است؟
من همیشه در طرز تهیه مقلوبه از برنج بسمتی دانه بلند استفاده میکنم. دلیلش هم این است که برنج را باید به مدت طولانی و آهسته بپزیم و باید بتوانیم زمان پخت برنج را طولانی کنیم تا رطوبت سبزیجات وارد برنج شود. برنج دانه بلند برای این غذا عالی است و برنج در حین پخت خمیر نمیشود. با این وجود، میتوانید از برنج متوسط یا برنج مصری هم استفاده کنید.
مواد لازم
مواد لازم بستگی به نوعی گوشتی که استفاده میکنید و همچنین نوع سبزیجاتی که انتخاب میکنید بستگی دارد. من در طرز تهیه مقلوبه همیشه از بادمجان، سیبزمینی،پیاز، فلفل و گوجهفرنگی استفاده میکنم. میتوانید به جای سیبزمینی از گل کلم استفاده کنید.
مواد لازم برای گوشت و آب گوشت
- 600 الی 900 گرم گوشت بره یا گوساله
- 2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- 2 عدد چوب دارچین
- 4 عدد غلاف هل سبز
- 3 عدد برگ بو
- 4 حبه سیر (اختیاری، اما توصیه میشود استفاده کنید)
- 1/4 قاشق چایخوری زردچوبه
- 4 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- 5 قاشق چایخوری نمک
- 5 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 3 فنجان آب
مواد لازم برای تهیه بادمجان
- 2 عدد بادمجان
- نیم قاشق چایخوری نمک
- 4 قشق غذاخوری روغن گیاهی
مواد لازم برای سیبزمینی
2 عدد سیبزمینی بزرگ یا 4 عدد سیبزمینی کوچک
نصف قاشق غذاخوری نمک
1 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
مواد لازم برای پیاز و فلفل
- یک عدد پیاز بزرگ
- 1 عدد فلفل دلمهای بزرگ (قرمز یا نارنجی، فقط سبز نباشد)
- 1/4 قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
مواد لازم برای برنج
- دو و نیم فنجان برنج بسمتی
- 5 فنجان ترکیبی از آب گوشت و آب اضافی
- 1 عدد گوجهفرنگی
مواد لازم برای تزیین (اختیاری)
- نصف فنجان خلال بادام
- نصف فنجان جعفری خرد شده
طرز تهیه
- طرز تهیه مقلوبه را با شستن بادمجانها و سیبزمینیها شروع کنید و سپس آنها را به صورت حلقهای برش بزنید و کمی روغن و نمک روی آنها بپاشید. سپس در فر به مدت 30 دقیقه و با دمای 450 درجه فارنهایت برشته کنید. اگر از گل کلم استفده میکنید، به همین روش در فر برشته کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه مقلوبه، آب گوشت را تهیه میکیم. گوشت را در کمی روغن تفت دهید، سپس کمی آب و ادویهها را به آن اضافه کنید و گوشت را بپزید (میتوانید گوشت را در زودپز بریزید). زمان پخت گوشت به نوع گوشتتان بستگی دارد.
- طرز تهیه مقلوبه را با خرد کردن پیاز و فلفل دلمهای به شکل نازک و بلند ادامه دهید و به مدت چند دقیقه با کمی روغن و نمک روی حرارت تفت دهید تا نرم شوند. اگر از لوبیا سبز و هویج استفاده میکنید، آنها را هم به پیاز و فلفل اضافه کنید.
- بعد از اینکه گوشت پخته شد، آن را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید. مایع گوشت را از صافی رد کنید و کمی زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و در صورت نیاز کمی آب به آن اضافه کنید. قرار است از این مایع در پخت برنج استفاده کنیم. رنگ آب گوشت باید نارنجی باشد.
- حالا در این مرحله از طرز تهیه مقلوبه، چیدن سبزیجات، گوشت و برنج را در تابه انجام میدهیم. کمی روغن داخل تابه بریزید. سپس گوجهفرنگی حلقه شده، بادمجان، سیبزمینی، گوشت، پیاز و فلفلها را به نوبت داخل تابه بچینید. برنج را هم روی مواد بریزید. در نهایت، آب گوشت را روی برنج بریزید. آب برنج باید تا بالای برنج را بپوشاند.
- مقلوبه را به مدت 7 دقیقه با حرارت بالا بپزید تا شروع به ایجاد حباب کند. سپس فوراً در تابه را بگذارید و زیر حرارت را کم کنید. مطمئن باشید که در تابه را خوب گذاشته باشید. میتوانید از دم کنی استفاده کنید. منتظر بمانید تا برنج به مدت 50 دقیقه با حرارت پایین دم بکشد.
- زیر حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا مقلوبه به مدت چند دقیقه استراحت کند. سپس، تابه را برگردانید و مقلوبه را روی دیس بریزید.
https://www.hungrypaprikas.com/maqluba/