طرز تهیه شیر یخ یکی از مشهورترین و جالبترین دسرهایی است که بیشتر در کشور افغانستان دیده میشود. دستور تهیه شیر یخ بسیار متنوع است، اما مطمئن باشید دسری که در این مقاله به شما یاد خواهیم داد یکی از بهترین دسرهایی است که میتوانید تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
طرز تهیه شیر یخ
در طرز تهیه شیر یخ همانطور که از نامش پیدا است از شیر، انواع چاشنیها و شکر استفاده میشود. چاشنی معمول مورد استفاده در بستنی شیر یخ چیزی نیست جز هل، گلاب و وانیل. دسر شیر یخ که با نام بستنی شیر یخ شناخته میشود یکی از دسرهای مشهور خیابانی در روزهای گرم تابستانی است که با پسته، خامه غلیظ و حتی بادام تزیین میشود.
مواد لازم
- نصف فنجان شیر غلیظ شده
- 1/4 فنجان شیر خشک
- 1 فنجان شیر خامهای
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- کمی زعفران
- 2 عدد هل
- 1 قاشق غذاخوری آرد ذرت
- نصف قاشق غذاخوری گلاب
- پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه
- نصف فنجان شیر غلیظ شده، 1/4 فنجان شیر خشک و یک فنجان شیر خامه را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و به آرامی هم بزنید.
- 2 عدد هل را این ترکیب اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا به مرحله جوشیدن کمی نزدیکتر شود.
- یک قاشق غذاخوری آرد نشاسته را در کمی آب مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید. در حین جوشیدن، ترکیب باید غلیظ شود. وقتی به غلظت مورد نظر رسید، وقت آن است که از روی حرارت بردارید.
- یک قاشق غذاخوری وانیل و کمی زعفران به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- در این مرحله از طرز تهیه شیر یخ، مخلوط را در فریزر قرار دهید و به مدت 8 ساعت صبر کنید تا کاملاً یخ بزند.
- بعد از 8 ساعت، نصف قاشق چایخوری گلاب روی شیر یخ بریزید و با پسته تزیین کنید.
https://cookingcounty.com/sheer-yakh-recipe/