طرز تهیه زیتون پرورده ترکیبی از طعم فراوان زیتون همراه با گردو است. روغن زیتون سبز بهترین گزینه برای تهیه زیتون پرورده است. زیتون پرورده بهعنوان اشتهاآور مشهور است که بیشتر در شمال ایران سرو میشود.
طرز تهیه زیتون پرورده
در طرز تهیه زیتون پرورده به مواد زیر نیاز داریم:
مواد لازم
زیتون سبز: 1 فنجان
روغن زیتون اصل: 4 قاشق غذاخوری
رب انار: 1/3 فنجان
گردوی خرد شده: 1 فنجان
سیر: دو حبه
نعناع تازه خرد شده: 1/4فنجان
گشنیز خرد شده تازه: 1/5 فنجان
گلپر: 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
نمک: نصف قاشق چایخوری
آب انار: 1/4 فنجان
طرز تهیه
طرز تهیه زیتون پرورده دو نوع است که اندازه ترکیبات در هر کدام متفاوت است. برخی افراد ترجیح میدهند که ترکیبات زیتون پرورده ریز باشد و برخی ترجیح میدهند که اندازه ترکیبات زیتون پرورده بزرگ باشد. همچنین برخی افراد ترجیح میدهند که از سیر و گردوی بیشتری در زیتون پرورده استفاده کنند. همچنین میتوانید دانه انار هم به زیتون پرورده اضافه کنید تا رنگ قرمز زیبایی به خود بگیرد.
من ترجیح میدهم از ترکیبات ریز در طرز تهیه زیتون پرورده استفاده کنم.
- در ابتدا باید یک فنجان گردو و دو حبه سیر را در غذاساز خرد کنید.
- اگر زیتونها ترش یا نمکی هستند، زیتونها را بشویید و در آب سرد بریزید تا نمک اضافی آن گرفته شود.
- نصف فنجان گشنیز و 1/4 فنجان نعناع تازه را خرد کنید. اگر گشنیز و نعناعتان تازه نیست، میتوانید دو قاشق غذاخوری نعناع خشک شده و یک قاشق غذاخوری گشنیز خشک شده اضافه کنید.
- در یک کاسه بزرگ، گردوی خرد شده و سیر را با نعناع، گشنیز ، رب انار، آب انار مانند سس مخلوط کنید.
- سپس، زیتون سبز را به سس اضافه کنید و به آرامی همه مواد را مخلوط کنید.
- 4 قاشق 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون، نصف قاشق چایخوری نمک، و یک قاشق چایخوری گلپر را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت 2 ساعت استراحت کند. زیتون پرورده ما آماده است.
نحوه سرو زیتون پرورده
میتوانید زیتون پرورده را همراه با هر غذایی که دوست دارید بخورید. زیتون پرورده معمولاً با ماهی، لوبیا پلو، کوک سبزی، اکبر جوجه، زرشک پلو با مرغ و خیلی از غذاهای دیگه سرو میشه.
https://cookingcounty.com/zeytoon-parvardeh/