معروف ترین غذای گیلانی واویشکا بسیار خوشمزه است و می توانید این غذای اصلی گیلانی را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر این غذا لذت ببرید. واویشکا چندین روش مختلف پخت و پز دارد ، در این مقاله با بهترین دستور پخت و پز وویشکا آشنا می شوید.
غذا های گیلانی بسیار پر طرفدار و خوشمزه هستند مثل: خورش آلو مسما، باقلا قاتق و حتی املت انار و همه اینا با سیر ترشی خیلی می چسبه.
هر شهر ایران نوعی غذای محلی دارد ، باقلا قتاگ و واویشکا نیز از مناطق شمالی کشور است که در بیشتر مناطق ایران بسیار محبوب است و تهیه این نوع غذاها بسیار آسان است.
مطالب [پنهان
1 روش 1 – کبد واویشکا
2 چگونه کبد وویشکا را طبخ کنیم؟
3 روش 2 – گوشت چرخ کرده واویشکا
4 چگونه گوشت گاوی شده واویشکا را طبخ کنیم؟
5 روش 3 – گوشت گاو
6 طرز تهیه گوشت واویشکا:
6.1 پست های مرتبط
روش 1 – کبد واویشکا
مواد لازم برای کبد واویشکا:
جگر بره: نیمی از یک دست سیاه و یک دست سفید سوم
قلب بره: نصف عدد
پیاز: 1 قطعه
گوجه فرنگی: 1 قطعه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان
انار (خرد شده و ترش): 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل ، هاگوند: به مقدار لازم
چگونه کووی واویشکا را طبخ کنیم؟
ابتدا پیازها را خرد کرده و سرخ کنید تا طلای آنها بدست آید.
کبد و قلب گوسفند را خوب بشویید و بگذارید خشک شود سپس خرد شود و به پیاز سرخ شده اضافه کنید.
گوجه فرنگی ها را برای مدت زمان کمی در جوش قرار دهید. سپس آن را در آب سرد قرار دهید تا پوست به راحتی از بین برود. سپس آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
رب گوجه فرنگی را با ادویه جات ترشی جگر را اضافه کرده و سرخ کنید. در آخر گوجه فرنگی ها را به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه کمی هم بزنید سرخ شد ، آب را به مخلوط اضافه کرده و داخل یک کاسه قرار دهید تا آن را بپزد.
پس از جوشاندن آب ، انار و hogweed را به واویشکا اضافه کنید.
یادداشت:
بهتر است چند قاشق غذاخوری آب انار ترش یا آب پرتقال ترش را به وویشکا کبد اضافه کنید.
این وعده غذایی با نان و برنج سرو می شود اما بیشتر از نان محبوب است.
این غذا تقریبا خشک است.
این غذا در حقیقت یک غذای ترکی (جاغور باقور) است ، به معنای سرخوردگی (زیرا وقتی سرخ کردن کبد و قلب و … ایجاد صدای ویژه ای می شود) در مناطق ترکیه بسیار محبوب است. در برخی از مناطق ایران به روده بره نیز اضافه می شود و بسیار تند و پر از زردچوبه با تعداد زیادی پیاز سرخ شده است.
بهتر است ابتدا جگر را بپزید و سپس خرد کنید و به مواد غذایی اضافه کنید زیرا کمی دیر پخته می شود.
در بعضی از مناطق شمال ، گوشت سرخ شده یا گوشت چرخ کرده نیز به کبد اضافه می کنند.
می توانید مقداری آب ver یا آب لیمو اضافه کنید.
این ماده غذایی در بعضی از مناطق شمال فقط با گوشت خرد شده (بدون کبد) تهیه می شود
واویشکا
روش 2 – گوشت چرخ کرده واویشکا
عناصر:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز (بزرگ): 2 قطعه
گوجه فرنگی: 1 قطعه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
چگونه گوشت گاوی شده واویشکا را طبخ کنیم؟
پیاز و گوجه فرنگی را جداگانه رنده کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده و مقدار روغن و گوشت را همراه پیاز گرم کنید.
رب گوجه فرنگی و ادویه ها را به گوشت اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم تا سرخ شود. گوجه فرنگی رنده شده را به غذا اضافه کنید.
شعله را تا حد ممکن کم کنید و بگذارید غذا جوش بیاید تا گوشت خوب پخته شود.
هنگام پخت و پز ، همراه برنج یا نان سرو کنید و ممکن است دوست دارید مقداری سیب زمینی را برای چاشنی سرخ کنید.
نکات:
در صورت تمایل ، این نوع واویشکا را با نوع اول واویشکا مخلوط کرده و سپس سرو کنید.
همچنین می توانید مقداری جگر سیاه و سفید را خرد کرده و آنرا با گوشت مخلوط کنید.
مقداری آب انار یا انار یا آب ver ver اضافه کنید.
این غذا معمولاً به صورت تند سرو می شود.
روش 3 – گوشت گاو
عناصر:
سیر: 2 عدد
پیاز (بزرگ): 1 قطعه
گوشت چرخ کرده نیم پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: 3 عدد
آب: نصف لیوان
تخم مرغ: 2 عدد
پودر انگور تمیز: 2 قاشق چایخوری پر
طرز تهیه گوشت واویشکا:
سیر ها را ریز خرد کنید و با کمی کره یا روغن آن را خرد کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و به سیر اضافه کرده و کمی هم بزنید تا طلا بدست آید.
ادویه جات ترشی جات و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و بگذارید نان تست شود. گوشت چرخ کرده را کمی تکه تکه کنید ، سپس پیاز را اضافه کرده و خوب با شعله زیاد مخلوط کنید.
گوجه فرنگی ها را ابتدا برای چند ثانیه در آب جوش قرار دهید و سپس آن را با آب سرد بشویید و پوست آن را برداشته و سپس گوجه فرنگی ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه سرخ کردن مقداری آب اضافه کنید و شعله آن را ملایم کنید و درب آن را ببندید و صبر کنید تا گوشت پخته شود.
بعد از گذشت حدود 1 ساعت از گوشت پخته شده ، پودر انگور ترش را به مواد غذایی اضافه کرده و نمک آن را اندازه بگیرید. مقداری روغن را روی مواد غذایی آماده بریزید ، تخم مرغ ها را بشکنید و بگذارید تخم مرغ با درب بسته بپزد.
نکات:
این نوع واویشکا معمولاً همراه با برنج سرو می شود.
بهتر است 3 قاشق غذاخوری آب انار یا آب ver ver را به وعده غذایی خود اضافه کنید.
اگر دوست دارید ، مقداری زعفران یا هوی گاو را به غذا اضافه کنید.
واویشکا یک وعده غذایی سریع اما خوشمزه از منطقه سرسبز و سرسبز گیلان است. این غذا نوعی لذیذ است که هم با نان و هم همراه با برنج قابل خوردن است.
واویشکا را می توان به اشکال مختلفی تهیه کرد که از گوشت های مختلفی تهیه شده است ، از جمله گوشت چرخ کرده ، گوشت استیک ، مرغ و جگر. بستگی به سلیقه شما نحوه تهیه آن دارد.
این در واقع یک غذای روسی است که محبوب است
در گیلان و از آنجا در سراسر ایران توزیع شد. نوع اصلی این غذا با یک تکه گوشت تهیه می شود.
شاید این غذا در جنگ جهانی دوم و در حمله روسیه به ایران به گیلان وارد شود. مواد تشکیل دهنده این غذا گوشت ، پیاز و گوجه فرنگی است ، اما در شکل امروزی آن نیز از قارچ و فلفل دلمه ای استفاده می شود.
گوجه فرنگی یکی از عناصر مورد استفاده در این ظرف است. گوجه فرنگی یکی از سبزیجات است که یا در مواد غذایی استفاده می شود و یا می توان از آن در سالاد استفاده کرد.
گوجه فرنگی دارای ویژگی هایی است که در صورت ترکیب شدن با سایر چربی های مفید مانند آووکادو یا روغن زیتون ، جذب کاربید در گوجه فرنگی 2 تا 15 برابر بیشتر می شود.
با استفاده از گوجه فرنگی در غذای خود وزن کم می کنید و به بیماری قلبی مبتلا نخواهید شد. گوجه فرنگی بخش مهمی از رژیم مدیترانه ای است.
گوجه فرنگی یا سس گوجه فرنگی در بسیاری از دستور العمل های مدیترانه ای استفاده می شود. زنان باردار باید تا حد امکان گوجه فرنگی بخورند. هنگامی که زنان شیرده از محصولات گوجه فرنگی استفاده می کنند ، غلظت لیکوپن موجود در شیر افزایش می یابد.
در این حالت ، گوجه فرنگی بهتر است پخته شود. محققان همچنین دریافتند که خوردن گوجه فرنگی مانند سس گوجه فرنگی بیشتر از خوردن گوجه فرنگی تازه باعث افزایش غلظت لیکوپن در شیر مادر می شود.