قبل از اینکه طرز تهیه کاچی مشهور شود، برای اولین بار در شهر کرمان پخته شد و به تدریج شهرت آن به کل ایران رسید. کاچی نوعی دسر مغذی است که سرشار از مواد مغذی است و در بهبود بیماریهایی مانند کمخونی، کاهش انرژی و بسیاری از مشکلات جسمانی به بهترین شکل عمل میکند. این دسر خوشمزه که با زعفران تهیه میشود را میتوانید بعد از غذا میل کنید.
طرز تهیه کاچی
برای مادربزرگم، کاچی حکم دارو را داشت. در آشپزخانه مادربزرگم کاچی نوعی بمب انرژی محسوب میشد. به اعتقاد مادربزرگم اگر کاچی را با روغن حیوانی، کمی زعفران و انواع متفاوت مغزها تهیه کنید، موجب بهود سلامتی هر بیماری میشود. همچنین کاچی برای زنانی که به تازگی زایمان کردهاند نیز بسیار مفید است. در طرز تهیه کاچی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
آرد گندم: 1 فنجان
شکر: 1 فنجان
کره: 200 گرم
آب: 3 فنجان
گلاب: نصف فنجان
زعفران: 1 قاشق چایخوری
خلال بادام: یک قاشق غذاخوری
پودر یا خلال پسته: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
طرز تهیه کاچی شامل 4 مرحله ساده است:
مرحله اول
ابتدا داخل یک قابلمه آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید. تا زمانیکه شکر کاملاً در آب حل شود، مخلوط شکر و آب را هم بزنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و گلاب را اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه کاچی باید به دو نکته مهم توجه کنید. اولاً، وقتی میخواهید گلاب را اضافه کنید، آب نباید روی شعله گاز باشد. دوماً محلولتان باید غلیظتر از مربا باشد.
مرحله دوم
حالا، آرد و کره را به این ترکیب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا آرد قهوهای رنگ شود.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه کاچی، شربتی را که در ابتدا درست کرده بودید را به آرد اضافه کنید و خیلی سریع هم زدن را ادامه دهید. این مرحله حدود 15 دقیقه طول میکشد که باید خیلی دقت کنید، طوری که آرد دانهای شکل نشود. سپس خلال بادام و پسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم
در مرحله آخر، در قابلمه را با یک دم کنی بپوشانید و اجازه دهید 45 دقیقه با حرارت متوسط بپزد. وقتی کاچی آماده شد در ظروف سرو بریزید و با کمی خلال پسته و پودر دارچین مخلوط کنید.
نکات مهم
- اگر کاچی خیلی غلیظ شد، کمی آب جوشیده یا زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
- در برخی مناطق در طرز تهیه کاچی از ادویههای گوناگونی استفاده میشود مانند پودر هل، دارچین، رازیانه، زیره، فلفل سیاه و دانه گشنیز که در کنار هم ادویه کاچی را تشکیل میدهند.
- در برخی مناطق در طرز تهیه کاچی از آرد برنج استفاده میشود. در کل، کاچی هم با آرد برنج تهیه میشود و هم با آرد گندم، اما شما میتوانید در صورت تمایل از هر دو آرد استفاده کنید. اگر میخواهید از هر دو آرد استفاده کنید، از هر کدام نصف فنجان در ظرفی بریزید و الک کنید و به کاچی اضافه کنید.
- بهتر است کاچی را داغ میل کنید چون وقتی سرد شد غلیظ میشود و ممکن است خوشتان نیاید.
https://ifpnews.com/kachi-an-old-but-delicious-iranian-dessert/