طرز تهیه سوهان خانگی خیلی خاص است و همانطور که میدانید این شیرینی مخصوص شهر قم است که در نوع خود سوغاتی بینظیری محسوب میشود. اگر دلتان میخواهد که این شیرینی را خودتان در خانه تهیه کنید، نگران نباشید. چون با کمی تمرین میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. فقط کمی به جسارت نیاز دارید.
طرز تهیه سوهان خانگی
در طرز تهیه سوهان خانگی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 2 قاشق غذاخوری + 1 قاشق چایخوری آرد چند منظوره سفید نشده
- 2 قاشق چایخوری آرد گندم جوانه زده
- 1 فنجان شکر ریزدانه
- 8 قاشق غذاخوری آب
- 10 قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- 6 قاشق غذاخوری شربت ذرت
- نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
- نصف قاشق چایخوری زعفران
- 1/8 قاشق چایخوری نمک
- خلال بادام (اختیاری)
- نصف فنجان پسته خام یا بو داده
دستور تهیه
- خیلی مهم: قبل از آشپزی، جایی را که میخواهید آشپزی کنید را تمیز کنید. من همه مواد لازم را در کاسههای کوچکی میریزم و آماده نگه میدارم. همچنین چندین کاغذ روغنی را کنار اجاق گاز پهن میکنم تا بعدا ترکیب سوهان داغ را روی آن بریزم و سرد کنم. همچنین میتوانید از یک ظرف شیشهای یا سیلیکونی استفاده کنید.
- آرد و شکر را در یک تابه نچسب بریزید و به مدت 2 الی 3 دقیقه روی شعله گاز با حرارت متوسط گرم کنید.
- آب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه شکر در آن حل شود و مخلوط شکر و آب به جوش بیاید.
- در این مرحله از طرز تهیه سوهان خانگی، ترمومتر را داخل تابه قرار دهید.
- کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب شود.
- شربت ذرت را هم اضافه کنید، نمک و ادویهها را هم اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
- دمای ترکیب باید به 260 درجه فارنهایت برسد. هر چه دما بالاتر باشد سوهان سفتتری به دست خواهید آورد. به دمای ترمومتر باید خیلی دقت کنید چون چند درجه تغییر دما میتواند تفاوت زیادی را در طرز تهیه سوهان خانگی ایجاد کند.
- وقتی دما به 260 درجه فارنهایت رسید، حرارت را خاموش کنید، سریع هم بزنید و بادامها را اضافه کنید (اما سریع عمل کنید!). مخلوط حاصله را به شکل دایرههای کوچک روی کاغذ روغنی بریزید. با این مقدار مواد لازم باید 5 الی 6 عدد سوهان دایرهای به دست آورید.
- پستهها را روی سوهانها بریزید و با استفاده از پشت قاشق سوهانها را صاف کنید.
- وقتی سرد شد نوش جان کنید.
https://www.ahueats.com/2016/06/sohan-e-qom-persian-saffron-brittle.html