امروز می خوایم با همدیگه یه غذای خوشمزه که با یه خمیر فوق العاده راحت و خوش بافت آماده میشه رو درست کنیم. کالزونه یه پیتزای تاشده است که اصلیتش به شهر ناپل ایتالیا و قرن ۱۸ برمی گرده که خمیر معمولا به صورت نیم دایره تاشده و توی فر پخته میشه…تنوع موادی که در پخت کالزونه به کار میره با توجه به مناطق مختلف متفاوته…
مواد لازم برای خمیر:
آرد ۳ لیوان
آب ولرم ۱ لیوان و۳ ق غ
شکر ۱ ق غ
خمیر مایه ۱ و نیم ق چ
نمک ۱ و نیم ق چ
روغن ۵ غ ق
و هر ادویه ای که دوست داشتین هم می تونید به خمیر اضافه کنید.
مواد میانی:
روغن زیتون ۲ ق غ
پیاز ریزشده ۱ عدد
سیر ریز شده ۲ حبه
قارچ خردشده ۱۵۰ گرم
اسفناج خرد شده ۲ لیوان
پنیر چند قاشق( هرپنیری دوست داشتید. پیتزا. موزارلا و فتا و یا حتی پنیر لیقوان)
نمک و فلفل و ادویه
طرزتهیه:
مواد خشک خمیر را باهم مخلوط کرده و آب را کم کم افزوده و ورز می دهیم… بعد روغن را اضافه کر ه و به حدی خمیر را ورز می دهیم که کاملا یکدست و نرم و منسجم شود. کاسه ای را چرب کرده خمیر را درآن گذاشته و روی خمیر را پوشانده و یک ساعت استراحت می دهیم.
حالا مواد میانی را آماده می کنیم. پیاز و سیر رادر روغن کمی تفت می دهیم و بعد قارچها و اسفناج را ریخته روی حرارت زیاد تفت می دهیم تا آبش کشیده شود .نمک و فلفل و ادویه های دلخواه را افزوده و شعله را خاموش کرده و پنیر را با مواد مخلوط می کنیم. این مایه را کنار گذاشته تا کاملا خنک شود.
بعد از یک ساعت استراحت خمیر را به چانه های مساوی تقسیم کنید و با وردنه دایره باز کنید و یک طرف خمیر سس کچاپ ریخته و مواد میانی را روی سس بریزید و طرف دیگر خمیر را روی مواد برگردانده و لبه های خمیر را فیکس کنید .
روی کالزونه رو با تخم مرغ زده شده رومال کنید و در فر ازقبل گرم شده بگذارید تا زمانی که روی کالزونه طلایی شود…
بهتون پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید فوق العاده لذیده
@naneneshat
بهش برنخورده یه کالزونهی گیاهی درجه یک یاد بگیریم پس، دستور خمیر پیتزا توی هایلایت اینستافود داریم، حالا اینجا هم باز یه مدل دیگهشو میگیم.?
مواد لازم برای پیتزا کالزونه
خمیر: ۳۵۰ گرم آرد نان فانتزی- ۱قغ نمک- ۱قغ روغن- ۳قغ سرخالی بکینگپودر- ۲ونیم لیوان آب
سس گوجهفرنگی: ۱۰۰گرم گوجهفرنگی- ۵۰گرم گوجهفرنگی خشک- ۲قغ شکر(معمولی یا قهوهای)- یک لیوان آب- ۱قغ روغن-۳ حبه سیر- ۳قغ آرد ذرت
فیلینگ: ۱۶۰ گرم قارچ- ۱۰گرم اسفناج- ۵۰گرم فلفل دلمه سبز- ۶۰گرم کدو تنبل- ۱۰۰گرم پیاز قرمز- ۳قغ شکر- ۲۰۰گرم موزارلای معمولی یا وگن یا سس پنیری وگنی که توی هایلایت اینستافود دستورشو گذاشتم- هالوپینو و پونه کوهی به میزان دلخواه
آمادهسازی
اول فیلینگ رو آماده کن به این صورت که پیاز رو به همراه شکر بصورت کاراملی سرخ کن باقی سبزیجات و ادویههای فیلینگ رو توش بریز و با هم تفت بده.
حالا سس رو آماده کن، گوجههای تازه رو پوست بگیر و رنده کن و بهمراه پودر گوجه خشک و سیر ریزشده در تابه با روغن، شکر قهوهای و نمک تفت بده و بذار آب بندازه، بعد یک لیوان آب هم اضافه کن بهش و یکم که جوشید مواد رو با هر وسیله که داری پوره کن و مجدداً بهمراه آرد ذرت حرارت بده تا غلظت مناسبی(کمی شلتر از ماست) پیدا کنه و بذار خنک شه.
حالا برای خمیر توی یه کاسه آرد و نمک و بکینگپودر رو مخلوط کن، روغن و آب بهش اضافه کن و اونقدر ورز بده تا یکدست شه و به دست نچسبه، اگه لازم بود حین کار گاهی خیلی کم آب اضافه کن. بعد روی یه سطح آردپاشیشده منتقل کن و باز ده دقیقه دیگه ورز بده و نهایتاً به دو توپ بزرگ تقسیمش کن، هرکدوم رو پهن کن و با دست منظمش کن.
نهایتاً اول روی نصف هرکدوم یک لایه سس و مواد فیلینگ میریزی و نیمهی خالی خمیر روی مواد برمیگردونی و لبهها رو میبندی. در آخرین درجهی فر که از قبل گرم کردی به مدت ۵ الی ۷ دقیقه پخته میشه و نوش جان میکنی