اگر طرز تهیه کتلت تن ماهی را امتحان نکرده باشید، یکی از خوشمزهترین غذاها را از دست دادهاید. یکی از بهترین کتلتهای دنیا که خیلی مشهور است کتلت تن ماهی سریلانکایی است که میتوانید برای ناهار یا شام آن را تهیه کنید. در این کتلت از مقدار زیادی ادویه استفاده میشود. در طرز تهیه این کتلت میتوانید از ماهی سفید هم استفاده کنید، اما تن ماهی بهترین انتخاب برای این کتلت است.
طرز تهیه کتلت تن ماهی
در طرز تهیه کتلت تن ماهی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 400 گرم تن ماهی کنسروی یا ماهی تن تازه
- 250 گرم سیبزمینی
- 2 عدد فلفل دلمهای سبز (ریز خرد شده باشد)
- 150 گرم پیاز زرد یا قرمز (ریز خرد شده باشد)
- 3 الی 4 حبه سیر (ریز خرد شده باشد)
- 1 قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
- 2 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری ادویه کاری
- 1 قاشق غذاخوری پودر زیره
- 3 قشق غذاخوری گشنیز خرد شده
- 2 قاشق چایخوری پودر فلفل
- 1 و نیم قاشق چایخوری شکر
- 4 قاشق غذاخوری سس گوجهفرنگی
- 3 قاشق غذاخوری روغن
- 2 الی 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
مواد لازم برای کراست کتلت
- 2 عدد تخممرغ بزرگ (ممکن است به یک عدد تخممرغ نیاز داشته باشید)
- 2 فنجان پودر سوخاری
- روغن برای سرخ کردن
- ادویه (به دلخواه)
- 2 قاشق چایخوری گشنیز خرد شده
- 2 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
- 2 قاشق چایخوری پودر پیاز
- 2 قاشق چایخوری پودر سیر
دستور تهیه
- در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت تن ماهی، سیبزمینیها را تمیز کنید و در یک تابهای بگذارید و روی آن آب بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید تا آب بهجوش بیاید و سیبزمینیها را بپزید تا نرم شوند. سیبزمینیها که نرم شدند، شعله گاز را خاموش کنید و آنها را از آب بردارید، سپس پوست آنها را جدا کنید و بگذارید تا سرد شوند.
- سیبزمینیها را با چنگال له کنید (زیاد لازم نیست له شوند).
- با چنگال تن ماهی را هم له کنید. مثل سیبزمینی لازم نیست تن ماهی را هم خیلی کله کنید. موقع پخت خودش له میشود.
- در یک تابه، 3 قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
- پیاز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و تا زمانی که پیازها نرم شوند تفت دهید.
- فلفل دلمهای سبز، نمک، شکر و ادویهها را هم اضافه کنید و مواد را به مدت 1 دقیقه تفت دهید. ماهی را اضافه کنید و اجازه دهید ماهی همراه با مواد به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزد. در این مدت، مواد را مخلوط کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه کتلت تن ماهی، 2 قاشق غذاخوری آب لیمو و سس گوجهفرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- سیبزمینیها را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماهی و سیبزمینیها به خوبی در هم مخلوط شوند. کمی از کتلت را بچشید، اگر به نمک احتیاج داشت نمک بزنید و در صورت نیاز بقیه آب لیمو را هم اضافه کنید. بعد از اینکه مخلوط سیبزمینی و تن ماهی آماده شدند، مواد را کنار بگذرید.
- وقتی مواد سرد شد، یک قاشق غذاخوری از مخلوط را بردارید و به شکل توپ به قطر یک و نیم اینچ دربیاورید. روی سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و این توپها را روی آن قرار دهید.
- در یک ظرف، دو عدد تخممرغ بشکنید و با هر نوع ادویهای که دوست دارید طعمدار کنید.
- هر توپ کتلت تن ماهی را که درست کردهاید را ابتدا در تخممرغ و سپس در پودر سوخاری بغلتانید. مطمئن شوید که آرد سوخاری همه جای توپها را بپوشاند.
- در تابهای با عمق زیاد مقداری روغن بریزید و به دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سلسیوس برسانید تا کتلتها را در آن سرخ کنید.
- وقتی روغن به حد کافی داغ شد، هر دو طرف کتلتها را سرخ کنید تا رنگ آن قهوهای طلایی شود که تقریباً یک دقیقه طول میکشد.
- وقتی همه کتلتها را سرخ کردید، آنها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی کتلتها گرفته شود.
- کلت تن ماهی را با سس گوجهفرنگی یا سس فلفل میل کنید.
Sri Lankan Fish Cutlets {Spicy Fish Croquettes} – theflavorbender