اگر کره بادام آماده را دوست ندارید، بیایید این بار طرز تهیه کره بادام خانگی را امتحان کنید که هم طعم و مزه آن بهتر است و هم بافت بهتری نسبت به کره بادام آماده دارد. کره بادام خانگی فوقالعاده غلیظ و کرمی مانند است و مزه آن شبیه بادام بو داده تازه و گرم است. همچنین درست کردن کره بادام در خانه بسیار مقرونبهصرفه است. برای تهیه نیم کیلو کره بادام به نیم کیلو بادام نیاز دارید، فقط کافی است قیمت این دو را با هم مقایسه کنید.
طرز تهیه کره بادام
طرز تهیه کره بادام بسیار آسان است. فقط به یک غذاساز خوب و یا بلندر نیاز دارید. از مقدار مواد لازمی که در ادامه خواهم گفت میتوانید 1 و دو سوم فنجان کره بادام تهیه کنید (که تقریباً همان یک شیشه کره بادام آماده است).
مواد لازم
مواد لازم در طرز تهیه کره بادام عبارتند از:
- 3 فنجان بادام خام
- یک چهارم قاشق نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین (اختیاری)
- نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل (اختیاری)
- 2 قاشق غذاخوری شربت افرا یا عسل (اختیاری)
دستور تهیه
مرحله به مرحله طرز تهیه کره بادام بهصورت زیر است:
- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم میکنیم. بادام را روی ورق پخت بزرگ بریزید و به مدت 10 دقیقه در فر برشته کنید. چند بار هم بزنید.
- اجازه دهید بادامها سرد شوند، البته کمی باید گرم بمانند فقط خیلی داغ نباشند (حدود ده دقیقه کافی است).
- بادامها را در یک بلندر با سرعت بالا یا غذاساز بریزید. آنقدر هم بزنید تا کرمی مانند شوند. چند بار مکث کنید تا بتوانید کنارهها را دوباره در وسط ظرف جمع کنید. شاید در ابتدا فکر کنید که نمیتوانید خوب مخلوط کنید، اما صبور باشید! اگر میکسرتان خیلی داغ شد، کمی آن را ببندید و بعد از سرد شدن میکسر دوباره شروع کنید.
- وقتی کره بادام خیلی صاف و کرمی مانند شد، میتوانید هر چیزی که دوست دارید به آن اضافه کنید. من همیشه کمی نمک برای طعمدهی به آن میزنم. اگر طعم دارچین دوست دارید، کمی هم دارچین بزنید. عصاره وانیل، شربت افرا یا عسل هم برای خوشمزه کردن کره بادام عالی هستند.
- مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. من وقتی شربت افرا را اضافه میکنم، باید کمی صبر کنم تا مخلوط سرد شود، سپس چند دقیقه دیگر هم میزنم تا دوباره کرمی شود.
- کره بادام را در دمای اتاق سرد میکنم، سپس در شیشه مربا یا شیشه دربسته میریزم و در آن را میبندم. این کره بادام را میتوانید به مدت 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در تهیه کره بادام
در طرز تهیه کره بادام، صبر حرف اول را میزند. شاید در ابتدا فکر کنید بادام را هر چقدر هم میزنید باز هم کرمی نمیشود. صبر داشته باشید و به هم زدن ادامه دهید.
بادام خام بخرید و خودتان آن را برشته کنید. وقتی بادام گرم باشد، هم زدن آن در بلندر و یا غذاساز راحتتر است و کره بادام هم طعم تازهای به خود میگیرد. برشته کردن بادام فقط 10 دقیقه طول میکشد و حتماً ارزشش را دارد.
خواص تغذیهای بادام بوداده شده دقیقاً مشابه با خواص بادام خام است (پروتئین، فیبر، چربی سالم و ویتامینها)، اگرچه مقدار ویتامین آن به اندازه خیلی کمی کم میشود. اما چون طعم آن را خیلی تغییر میدهد، پس ارزشش را دارد.