طرز تهیه سس تاهینی خانگی خیلی آسونه. دستور تهیهای که در اینجا خواهیم گفت بهتر از سس تاهینی بازاری خواهد بود و همیشه ترجیح خواهید داد تا خودتان این سس را در خانه تهیه کنید. اما شاید از خودتان بپرسید تاهینی چی هست؟ در این مقاله میخواهیم در مورد سس تاهینی و نحوه استفاده از توضیح دهیم و به شما بگوییم که چقدر راحت و ساده میتوانید این سس را خودتان تهیه کنید.
تاهینی چیست؟
تاهینی نوعی خمیر تهیه شده از دانه کنجد است و جزء اصلی در بسیاری از غذاها مخصوصاً غذاهای مدیترانهای و خاورمیانه است. این سس، گیاهی، بدون گلوتن، طعم آجیلی دارد و طرز تهیه آن آسان است.
سس تاهینی آماده از دانههای پوست کنده کنجد تهیه میشود. در اینجا ما هم طرز تهیه تاهینی را دانه پوست کنده کنجد توضیح میدهیم اما این ترجیح شماست و میتوانید از کنجد با پوست استفاده کنید.
طبق تجربه وقتی سس تاهینی با دانههای کنجد با پوست تهیه میشود مزه آن تلختر میشود و بافت آن نرمتر نمیشود.
طرز تهیه سس تاهینی
طرز تهیه سس تاهینی بسیار بسیار ساده است. اگر قبلاً طرز تهیه کره بادامزمینی یا کره بادام را امتحان کرده باشید، متوجه خواهید شد که طرز تهیه این سس شبیه آنهاست: دانه کنجد را با کمی روغن در غذاساز آسیاب میکنید تا نرم شود.
مواد لازم
در طرز تهیه سس تاهینی فقط به سه ترکیب نیاز دارید:
دانه کنجد
همانطور که در بالا اشاره کردم ما دانههای پوست کنده کنجد را ترجیح میدهیم.
روغن
برای اینکه سس تاهینی تبدیل به یک خمیر نرم کرمی شود، از روغن استفاده میکنیم. من یک قاشق غذاخوری روغن با طعم خنثی استفاده میکنم. برای مثال میتوانید از روغن آووکادو، روغن زیتون، روغن گیاهی و روغن دانه انگور استفاده کنید.
نمک
استفاده از نمک در طرز تهیه سس تاهینی اختیاری است، اما من همیشه استفاده میکنم. نمک باعث میشود تاهینی طعم بهتری به خود بگیرد.
دستور تهیه
طرز تهیه تاهینی بسیار ساده است و تنها نیاز به چند مرحله ساده دارد.
مرحله اول
دانههای کنجد رو برشته کنید. من عاشق برشته کردن کنجد قبل از درست کردن تاهینی هستم. طعم کنجد به این روش بسیار عالی میشود.
اگر قصد دارید دانهها رو برشته کنید، پیشنهاد میکنم این کار رو بر روی اجاق گاز این کار رو انجام دهید نه در فر. دانههای کنجد خیلی ریز هستند و بنابراین بهراحتی میسوزند.
برای برشته کردن دانههای کنجد، اونها رو در داخل یک تابه خشک روی حرارت متوسط به پایین قرار دهید و بهطور مداوم با قاشق هم بزنید تا دانهها تیرهتر شوند.
مرحله 2
وقتی دانههای کنجد سرد شدند، اونها را در ظرف غذاساز بریزید و هم بزنید تا شکل خمیری به خود بگیرد.
مرحله 3
برای اینکه بافت سس تاهینی نرم بشه، چند قاشق غذاخوری روغن خنثی به اون اضافه میکنیم.
اگر تاهینی نرم دوست ندارید، میتوانید در این مرحله از طرز تهیه سس تاهینی از روغن استفاده نکنید. اما برای اینکه مثل سسهای تاهینی آماده شود، استفاده از روغن خنثی ضروری است.
روشهای استفاده از تاهینی
رایجترین روش استفاده از سس تاهینی بریا طرز تهیه حمص است. اما در موارد دیگری هم میتونید از سس تاهینی استفاده کنید که در ادامه به برخی از اونها اشاره میکنیم:
- طرز تهیه بابا گانوش، یک غذای عالی با بادمجان برشته شده که از خوردن آن خیلی لذت خواهید برد.
- در تهیه سالاد تاهینی. در این سالاد از لوبیا و گردو استفاده میشود.
- در تهیه فلافل، حتما طرز تهیه فلافل با سس تاهینی رو امتحان کنید.
- میتونید در انواع دسرها هم از سس تاهینی استفاده کنید، مانند طرز تهیه کوکی شکلاتی.
inspiredtaste – Easy Tahini Recipe