شاید طرز تهیه کبه عربی در ابتدا برایتان سخت باشد، اما با کمی تمرین میتوانید یک کبه عربی حرفهای درست کنید. فقط کافی است کبه را به حالت ترد دریباورید و خشک نباشد. همچنین مواد داخل آن باید کافی باشد. خوب پس برای پختن این غذای عربی باید به نکات بسیاری توجه کنید که البته دور از انتظار نیست که یک کبه عربی عالی بپزید.
طرز تهیه کبه عربی
شاید طرز تهیه کبه عربی به این خاطر سخت باشد که گوشت آن به دو روش با دو بافت متفاوت تهیه میشود. همچنین مواد داخل آن نباید ریز یا درشت باشد.
ادویههای لازم برای تهیه کبه عربی
در طرز تهیه کبه عربی باید از ادویههای زیر استفاده کنید:
- 5 قاشق غذاخوری ماسالا یا پودر فلفل دلمهای
- 2 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 2 قاشق غذاخوری فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری دارچین
- 1 قاشق غذاخوری پاپریکا
- 1 قاشق غذاخوری گشنیز
- 1 قاشق غذاخوری زیره
- یک قاشق غذاخوری فلفل هندی
مواد لازم برای ادویه کمونه
- 2 قاشق غذاخوری دانه زیره سبز
- 1 قاشق غذاخوری گلبرگ خشک شده گل رز
- 1 قاشق غذاخوری دانه فلفل سیاه
- 2 قاشق چایخوری مرزنجوش خشک شده
- 2 قاشق چایخوری ریحان خشک شده
- 1 قاشق چایخوری نعناع خشک شده
- 2/1 قاشق چایخوری دارچین
- 1 قاشق غذاخوری 7 ادویه
- 1 قاشق چایخوری نمک
نکات مهم در مورد گوشت
برای تهیه کبه عربی بهتر است از گوشت بره و گاو استفاده کنید که چربی زیادی نداشته باشند. من از هر دو گوشت به مقدار یکسان استفاده میکنم.
نحوه شکلدهی کبه
ابتدا گوشت را به اندازه توپ گلف بردارید و سپس مواد داخل آن را پر کنید. وقتی مواد را پر کردید، با انگشت دست به آن حالت دهید.
مواد لازم
مواد لازم در طرز تهیه کبه عربی عبارتند از:
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 الی سه عدد پیاز خرد شده
- 1 قاشق چایخوری ادویه مخصوص کبه
- 1 و نیم قاشق غذاخوری ادویه کمونه
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- یک فنجان گردوی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری سماق
مواد لازم برای تهیه رویه کبه
- یک کیلو گندم بلغور
- 1 کیلیو گوشت چرخ کرده
- 2 عدد پیاز
- 1 و نیم قاشق غذاخوری ادویه کبه
- 1 و نیم قاشق غذاخوری آرد نشاسته
- 1 قاشق غذاخوری 7 ادویه
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- روغن گیاهی یا روغن آفتابگردان
دستور تهیه
- بلغور گندم را در آب کافی خیس کنید.
- برای تهیه مواد داخل کبه عربی، پیاز خرد شده را در کمی روغن زیتون با حرارت پایین تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
- 500 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت متوسط بپزد.
- 7 ادویه، ادویه کمونه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و با کمک پشت قاشق، گوشت را له کنید تا ریز شود.
- وقتی گوشت پخت، زیر حرارت را خاموش کنید و سماق و گردوی خرد شده را اضافه کنید و کنار بگذارید.
- بلغور را بعد از آبکشی در ظرف بزرگی بریزید. یک کیلو گوشت را به آن اضافه کنید و غذاساز را آماده کنید.
- در چندین مرحله، مقدار مساوی از بلغور و گوشت را به غذاساز اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مواد به هم بچسبند.
- تقریباً دو فنجان پیاز خرد شده را به همراه 7 ادویه، ادویه کمونه، فلفل سیاه و نمک به غذاساز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- وقتی گوشت و بلغور را به مقدار کافی هم زدید، مخلوط پیاز و ادویهها و آرد ذرت را هم اضافه کنید و سپس با دستتان همه مواد را یکجا جمع کنید.
- اگر مواد بسیار خشک بودند، کمی آب به آن اضافه کنید، نباید مواد زیاد هم شل باشد. در صورت نیاز کمی نمک به آن اضافه کنید.
- تقریباً نصف فنجان روغن آفتابگردان را در ظرف کوچکی بریزید که بتوانید کمی از روغن را به دست بزنید تا گوشت به دست نچسبد.
- کمی از مواد رویه را بردارید و به اندازه یک توپ گلف دربیاورید، با انگشت داخل آن را خالی کنید و سپس با قاشق مواد داخل کبه را پر کنید و رویه را ببیند. با دست خوب فشار دهید تا به شکل کبه عربی دربیاید.
- کبهها را در روغن گیاهی یا روغن آفتابگردان سرخ کنید و با ماست میل کنید.
zaatarandzaytoun – LEBANESE KIBBEH RECIPE (FRIED KIBBE BALLS)