قطاب خانگی یکی از شیرینیهایی است که بیشتر مردم از آن برای پذیرایی از مهمانان خود در روزهای عید استفاده میکنند. البته در طول سال نیز سرو میشود و فقط مخصوص عید نوروز نیست. این شیرینی در اصل برای استان یزد و کرمان است. ترکیبات آن نیز ساده است و بهراحتی میتوانید در خانه نیز تهیه کنید. برای تهیه این شیرینی فقط به آرد، ماست، زرده تخممرغ، کره، بکینگپودر، گردو و پسته نیاز خواهید داشت. البته گلاب، دارچین و هل نیز برای بهتر کردن طعم آن استفاده میشوند.
طرز تهیه قطاب خانگی
برای تهیه قطاب خانگی به مواد زیر نیاز داریم. فقط مثل درست کردن هر شیرینی، همه مواد باید کمی در دمای اتاق بمانند و بعد از آنها استفاده کنیم.
مواد لازم:
- 2 عدد زرده تخممرغ
- نصف فنجان ماست ساده
- 100 گرم کره
- 2 فنجان آرد چند منظوره
- 1 قاشق چایخوری بکینگپودر
- 2 قاشق چایخوری پودر دارچین
- 1 فنجان گردو
- 4/3 فنجان پودر شکر قنادی
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- 1 قاشق چایخوری پودر هل
طرز تهیه
طرز تهیه قطاب خانگی شامل سه مرحله است. در اولین مرحله خمیر را درست میکنیم و اجازه میدهیم تا استراحت کند. در حالیکه خمیر قطاب را استراحت میدهیم، مواد فیلینگ را آماده میکنیم. در نهایت، زمان سرخ کردن قطاب است.
نحوه آماده کردن خمیر
- برای تهیه قطاب خانگی، ابتدا 2 عدد تخممرغ را با 100 گرم کره مخلوط کنید.
- سپس 1 قاشق چایخوری بکینگپودر را در نصف فنجان ماست ساده اضافه کنید.
- بعد از 5 دقیقه، ماست و 1 قاشق دارچین را با زرده تخممرغ و کره مخلوط کنید.
- آرد چند منظوره را بهآهستگی روی مواد الک کنید و بهطور پیوسته هم بزنید.
- آرد را آنقدر اضافه کنید تا خمیر حاصل شود. خمیر باید نرم باشد و به دستهایتان نچسبد.
- یک ظرف را چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید و روی آن را بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت 2 ساعت در جای گرم استراحت کند.
مواد فیلینگ
در اینجا میخواهیم فیلینگ قطاب خانگی را با گردو پر کنیم. میتوانید از بادام و پسته نیز به جای گردو استفاده کنید.
- یک فنجان گردو را آسیاب کنید.
- 1 قاشق چایخوری پودر دارچین، 1 قاشق چایخوری پودر هل، 3/1 فنجان پودر شکر و 1 قاشق غذاخوری گلاب را هم به آن اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید.
نحوه آمادهسازی
- روی سطح صافی آرد را بپاشید. خمیر را به ضخامت 3 میلیمتر یا 0.1 اینچ پهن کنید.
- خمیر را در ابعاد 5 سانتیمتری یا 2 اینچی ببرید.
- یک قاشق غذاخوری فیلیگ گردو را در وسط خمیر قرار دهید.
- خمیر را تا کنید و به شکل نیم دایره دربیاورید. لبهها را فشار دهید و ببندید. برای بستن لبهها میتوانید از انگشتانتان و یا چنگال استفاده کنید.
- برای همه مواد این مراحل را تکرار کنید.
- داخل تابهای روغن گیاهی بریزید. زیر شعله را کم کنید تا روغن بهآهستگی داغ شود.
- وقتی روغن داغ شد، خمیر آماده شیرینی قطاب را در روغن قرار دهید. نباید حرارت گاز بیش از حد باشد چون قطابها میسوزند.
- بعد از اینکه قطابها را سرخ کردید، آنها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
- وقتی قطاب خانگی کاملاً سرد شد، اطراف آن را با پودر قند آغشته کنید.
- نوش جونتون!
آیا قطاب رو میشه در فر هم پخت؟
پاسخ بله است! میتوانید فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت تقریباً به مدت 15 دقیقه گرم کنید و قطاب خانگی را بر روی کاغذ روغنی قرار دهید. زرده تخممرغ را با یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی مخلوط کنید. با برس روی قطابها را زرده تخممرغ و روغن بزنید. سپس قطابها را به مدت 15 دقیقه در فر بگذارید. بعد از آماده شدن قطاب، آنها را به پودر قند آغشته کنید. البته قطاب خانگی اصل را با سرخ کردن تهیه میکنند، اما پختن آن با فر سالمتر است.