دسته‌بندی نشده

طرز تهیه نان صمون عراقی با تایپنگ کنجد و شیر

طرز تهیه نان صمون عراقی یکی از مشهورترین نان‌های کشور عراق است که پوسته زیبایی دارد. این نان که از غلات کامل تهیه می‌شود یکی از عالی‌ترین نان‌هایی است که می‌توانید به همراه سوپ آن را سرو کنید.

طرز تهیه نان صمون عراقی

طرز تهیه نان صمون عراقی با تایپنگ کنجد و شیر

در طرز تهیه نان صمون عراقی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:

مواد لازم

  • آرد گندم کامل: نصف فنجان
  • سبوس گندم: نصف فنجان (سبوس گندم را می‌توانید حذف کنید)
  • آرد چند منظوره: 2 فنجان
  • خمیر مایه خشک: 1 و نیم قشق چایخوری
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1 و نیم قاشق چایخوری
  • روغن: 2 قشق چایخوری
  • ماست: 2 قاشق چایخوری
  • آب گرم: 3/4 فنجان تا 1 فنجان
  • شیر: 2 قاشق غذاخوری
  • دانه کنجد: برای تاپینگ نان (اختیاری)

 

دستور تهیه

در طرز تهیه نان صمون عراقی ابتدا خمیر را درست می‌کنیم:

 

طرز تهیه خمیر نان

در یک تابه، آب رو کمی گرم کنید. من همیشه کمتر از یک فنجان آب رو گرم می‌کنم، سپس موقع ورز دادن خمیر آب بیشتری رو اضافه می‌کنم. شکر و خمیر مایه خشک را به آب گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی مخلوط خمیر مایه را بپوشانید و تقریباً به مدت 10 دقیقه منتظر بمانید. در پایان 10 دقیقه، خمیر مایه باید به شکل حبابی و کف‌آلود شود. حبابی شدن و کف‌آلود شدن خمیر مایه نشان می‌دهد که خمیر مایه آماده است. اگر خمیر مایه کف نکرد، باید این مرحله را دوباره شروع کنید.

  • من برای ورز دادن خمیر از میکسر استفاده کردم. آرد گندم، سبوس گندم و کل آرد چند منظوره را در ظرف میکسر بریزید. نمک هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا ماست،روغن و ترکیب خمیر مایه را اضافه کنید و شروع به ورز دادن خمیر کنید.
  • اگر خمیر به نظر خشک می‌رسد، آب گرم بیشتری را به آن اضافه کنید تا قوام پیدا کند. در این مرحله از طرز تهیه نان صمون عراقی، خمیر باید نرم و تا اندازه‌ای چسبناک باشد.
  • خمیر را تقریباً به مدت 8 تا 10 دقیقه ورز دهید و سپس آن را در یک ظرفی که قبلاً آن را چرب کرده‌اید بگذارید. اجازه دهید حجم خمیر دو برابر شود. تقریباً یک ساعت زمان نیاز است تا حجم خمیر دو برابر شود.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه فسنجون با مرغ برای ۴ نفر

نحوه پخت نان صمون

  • فر را از قبل با دمای 450 درجه فارنهایت گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید.
  • وقتی حجم خمیر دو برابر شد، آن را به 6 قسمت مساوی به شکل توپ تقسیم کنید.
  • هر تکه از خمیر را به شکل یک توپ دربیاورید و سپس با استفاده از کف دست، دو لبه توپ خمیری را رول کنید تا لبه‌ها کمی دراز شوند. وسط خمیر باید ضخیم‌تر از دو طرف دیگر باشد.
  • حالا خمیر را صاف کنید و آن را بکشید.
  • خمیر را روی کاغذ روغنی قرار دهید.
  • بقیه خمیر را به همین شکل درست کنید. توپ‌های خمیری را باید تقریباً به مدت 20 دقیقه بپوشانید تا کاملاً پف کنند.
  • روی خمیر با برس آشپزی کمی شیر بمالید و کمی هم کنجد روی آن بپاشید.
  • در این مرحله از طرز تهیه نان صمون عراقی، نان‌ها را تقریباً به مدت 15 تا 18 دقیقه یا تا زمانیکه رنگ آن قهوه‌ای طلایی شود در فر بپزید.
  • وقتی نان پخته شد، از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا نان کمی سرد شود.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   مخملی کردن کیک

https://www.mycookingjourney.com/samoon-iraqi-flatbread/

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا