دسته‌بندی نشده

طرز تهیه سماق پلو

سماق پلو یه غذای مجلسی ولی آسون و سریعه که مطمئن باشین عاشق طعمش میشین.
من برای رنگ بهتر برنج از پودر لبو استفاده کردم که اون رو از فروشگاه خوب باور سبز تهیه کردم. سماق های خوشمزه ای که واسه این غذا استفاده کردم رو هم از فروشگاه باور سبز گرفتم و شما هم میتونین از فروشگاه باور سبز انواع ادویه جات باکیفیت رو تهیه کنین و اگه بگید از طرف پیج من اومدین تا جمعه ده درصد هم تخفیف میگیرید ازشون

طرز تهیه سماق پلو
یکی دیگه از پلو‌های اصیل و‌سنتی ایران سماق پلو ست
حتما میل کردین
شاید به جرائت بگم رقیب سرسخته کباب کوبیده ست
مخصوصا اگه گوجه و فلفلش رو کبابی کنیین.
این پلو اصالت اردبیلی داره و بطور خاص سوغات شهر نمین در ۲۵کیلومتری استان اردبیلِ
سماق قرمز آذربایجان بسیار خوشرنگ و بسیار ترشه
وقتی با برنج ایرانی و کره‌ی محلی دم کنی بی نظیر میشه
همراه با گوشت گوسفند سرخ شده و ماست و ریحون و دوغ محلی ،
یه خوراک بی نظیر و معرکه رو براتون میسازه‌
خواص دارویی سماق رو هم همگی واقف هستین .
سماق یه گیاه خودرو و کوهیه.
سماق های استان آذربایجان ش (جنگل های ارسباران و شهرستان اهر و هوراند) و استان کردستان (شهرستان سردشت )شهر مرزی بین کردستان و آذربایجان غ بسیار معروف هستند
هر چند شهرستان گناباد بیشترین تولید رو داره ولی سماق آذربایجان و کردستان یه چیز دیگه ست .
سماق آذربایجان قرمز روشن و ترشه.
سماق کردستان قهوه ایی ، ترش و کمی تلخه، هسته هم داره .
البته سماق کردستان خواص دارویی بیشتری داره و غالبا جهت صنایع دارویی و دم نوش ها استفاده میشه
سماق آذربایجان بیشتر جهت مصارف آشپزیه
فقط کافیه خواص سماق رو سرچ کنیین تا این پلو سالم و خوشمزه بره تو منوی هفتگیتون

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه دلمه کلم و راز خوشمزه شدن آن

طرز تهیه :

برنج رو بشویید و با آب و نمک خیس کنین.
گوشت چرخ کرده ،پیاز رنده یا خرد شده ، نمک ، فلفل و زردچوبه رو حسابی تفت بدین . یه قاشق سماق و زعفرون رو بهش اضافه کنیبن و اجازه بدین بپزه و کاملا بدون آب بشه
برنج را طبق معمول آبکش کنین .
ته قابلمه ای که برنج را داخلش دم می کنین رو کمی روغن بریزین و نون بندازین و به اندازه یک کفگیر برنج سفید داخل قابلمه بریزین و کمی سماق روی برنج میریزیم و بعد یک لایه برنج و کمی سماق و گوشت سرخ شده و این لایه ها را تا آخر ادامه بدین تا لایه آخری که برنج زعفرونی بدین و کره ی محلی رو بزارید روش تا دم بکشه .
اردبیلی ها برای رنگ این پلو از آب لبو استفاده می کنن تا حسابی قرمز بشه ولی من آب لبو نداشتم
رنگ صورتی پلو فقط رنگ سماقه
از گوشت قلقلی هم میشه استفاده کرد که بنظرم این مدل بهتره چون گوشت بطور یکنواخت داخل برنج پخش میشه
میشه گوشت رو هم لای پلو دم کرد 

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کوفته بادمجان (میت بال بادمجان)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا