دسته‌ها
دسته‌بندی نشده

طرز تهیه خورش فسنجون

خب چی لازم داره 🤔


مغز گردو ۱۵۰ تا ۳۰۰ گرم
زعفران ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، کره
ران یا سینه مرغ
پیاز
رب گوجه
رب انار ملس (نه زیاد شیرین یا زیاد ترش ) بسته به ذائقه ی خودتون و با توجه به رنگ خورشت 😍 من نصف لیوان ریختم
شیره خرما یا شیره انگور ( در صورتی که رب انار ترش باشه از دو قاشق شیره استفاده میکنیم در غیر اینصورت نیازی نیست )🥰
پیاز متوسط دو عدد
خب حالا چه جوری بپزم ؟؟! 😉🤔
همونطور که در ویدئو گفتم
مغز گردو رو چرخ یا آسیاب میکنی
بعدش پیاز رو رنده یا چرخ میکنی
با یه کوچولو کره و نمک و فلفل و زردچوبه ، پیاز و گردو رو تفت میدی و به اندازه ی نوک قاشق رب گوجه میزنی 🍅
رب گوجه باعث میشه غلظت و رنگ خورشت بهتر بشه
آب جوش و زعفران دم کرده رو اضافه میکنی 🍗
ران یا سینه ی مرغ خام را سرخ میکنی و میندازیش داخل خورشت
درب قابلمه رو میذاری و اجازه میدی به مدت دو ساعت آروم آروم بجوشه تا جا بیوفته
خورشت فسنجان نباید آبکی باشه
اصطلاحا باید تنگ آب باشه

 

مواد مورد نیاز فسنجون:
گردوی آسیاب شده: ۵۰ گرم به ازای هر نفر
گوشت چرخکرده: ۱۰۰ گرم برای هر نفر باز هم بسته به ذائقه خودتون
پیاز : دو عدد
رب انار : به ازای هر نفر ۱ ق‌غ سرپر
ادویه: فلفل ، نمک ، زردچوبه
شکر : طبق ذائقه

اول از همه گردو رو به هر روشی که براتون مقدوره پودر کنید . من با چرخ گوشت دو سری چرخ کردم .

برای دو نفر یک پیاز متوسط رو رنده بزنید و با کمی روغن تفت بدید.

بعد از طلایی شدن پیازها ، گردوی آسیاب شده را اصافه کنید و کنی تفت بدید تا بوی خامی گردو گرفته شود.(با شعله زیاد تفت ندید ، چون گردو سریع میسوزه)
آب سرو اضافه کنید و اجازه بدید ۲ ساعت روی حرارت گردوها آرام بپزند تا روغن بیاندازند.

بعد از دو ساعت یک پیاز متوسط را رنده بزنید و آبگیری کنید. پیاز را بهمراه گوشت چرخکرده و فلفل، نمک و زردچوبه خوب ورز بدید.

به اندازه یک گیلاس از گوشت بردارید و قلقلی کنید. گوشتها را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید .

گوشتهای تفت خورده را به مواد گردویی اضافه کنید کمی نمک و فلفل بزنید. و اجازه بدید ۱ ساعت بپزد.

بعد از یک ساعت رب انار را اضافه کنید ( بسته به نوع رب انار مقدار را تعیین کنید) .
از اینجا به بعد به کمک چند قالب یخ به خورشت شوک دمایی بدید تا بهتر روغن بیاندازد.

در اخر با مقداری شکر ترشی غذا را طبق ذائقه‌ میزان کنید.

بعد از اینکه خورشت کامل جا افتاد در کنار برنج سرو کنید.

خورشت فسنجون

مواد لازم:
.
🔸️پیاز رنده شده ۱ عدد درشت
🔸️گردوی چرخ یا آسیاب شده ۲۵۰ گرم
🔸️رب نارنج ترش ۲ قاشق
🔸️رب انار ملس ۷ قاشق
🔸️آب ۱۰ لیوان
🔸️نمک و زردچوبه و دارچین و فلفل و زعفران به مقدار لازم
🔸️مرغ هر چقدر دوست داشتید.
.
.
⭐طرز تهیه و نکات:
.
.
۱. پیاز رنده شده و زردچوبه رو با یه قاشق روغن تفت میدیم.
(روغن بیشتر نریزید اصلا چون گردو کلی روغن پس میده.)
.
۲. بعد گردو رو اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بوش دربیاد. حواستون باشه زود میسوزه و خورشتو تلخ میکنه. در حد ۵ دقیقه تفت دادن کافیه.
.
۳. بعد نصفی از رب انار رو بریزید و یک دقیقه با گردو تفت بدید.
من رب انارم ملس رو به شیرین بود واسه همین کمی رب نارنج هم ریختم که زیاد شیرین نشه.
ایناش دیگه به ذائقه خودتون میتونه تغییر کنه.
.
۴. حالا آب سرد اضافه کنید، وقتی جوش اومد زیرشو خیلی کم کنید و بذارید حدودا ۲ ساعت آروم بپزه و به روغن بیفته.
.
۵. مرغ یا گوشت قلقلی رو جداگانه سرخ کنید و بعد از دو ساعت به خورشت اضافه کنید.
بقیه رب انار هم بریزید.
نمک و دارچین هم بزنید.
.
۶. دوباره بذارید با شعله خیلی کم آروم آروم بپزه تا جا بیفته.
اواخر پخت هم زعفرون بزنید.
.
۷. من همیشه فسنجون رو از خیلی قبل تر از سرو درست میکنم و میذارم خیلی روی گاز بمونه با شعله فوق العاده کم، حتی یبار شب تا صبح گذاشتم با شعله پخش کن، انقدر خورشتم خوشمزه شده بود که نمیدونید.😍
کلا صبوری توی این خورشت خیلی جوابه.😉

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *