دسته‌بندی نشده

راهنمای کامل در مورد طرز تهیه بطاطا

طرز تهیه بطاطا حره در خاورمیانه بسیار مشهور است و هر کسی می‌تواند آن را به‌راحتی تهیه کنید. بطاطا حره در زبان عربی به معنای «سیب‌زمینی‌های ادویه‌دار» است. بطاطا حره در اکثر رستوران‌های عربی به‌عنوان پیش‌ غذا سرو می‌شود و خیلی‌ها حتی به آن «سیب‌زمینی لبنانی» و یا «سیب‌زمینی ادویه‌دار» هم می‌گویند.

راهنمای کامل در مورد طرز تهیه بطاطا

طرز تهیه بطاطا

در طرز تهیه بطاطا به مواد زیر نیاز داریم:

  • 900 گرم سیب‌زمینی پوست گرفته که به شکل مکعبی بریده شده‌
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • 4/1 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه

مواد لازم برای تهیه سس گشنیز

  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 حبه سیر له شده و یا خرد شده
  • 2/1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
  • 1 قاشق چایخوری پاپریکا
  • یک خوشه برگ تازه گشنیز
  • آب نصف یک عدد لیمو

دستور تهیه

طرز تهیه بطاطا به‌روش سنتی این است که سیب‌زمینی‌ها را در روغن بسیار سرخ کنید تا ترد شوند، سپس با گذاشتن بر روی حوله کاغذی روغن آن را بگیرید. اما برای اینکه غذای سالم‌تری داشته باشید، می‌توانید از روش برشته کردن استفاده کنید (بسیاری از مردم خاورمیانه از روش برشته کردن استفاده می‌کنند).

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه شیرین پلو

 

روش برشته کردن

  • فر را از قبل با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سلسیوس) گرم کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها را که به شکل مکعبی بریده‌اید روی ورق پخت قرار دهید و روی سیب‌زمینی‌ها روغن زیتون بزنید و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها را به مدت 40 دقیقه یا تا زمانیکه ترد شوند در فر بپزید.

روش سرخ کردن

  • قبل از اینکه سیب‌زمینی‌ها را سرخ کنید، آنها را کاملاً خشک کنید. در یک تابه بزرگ، روغن را تا 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی‌گراد) گرم کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها را به روغن اضافه کنید و تقریباً به مدت 15 دقیقه و یا تا زمانیکه رنگ آن قهوه‌ای طلایی شود، آنها را سرخ کنید.
  • وقتی سیب‌زمینی‌ها سرخ شدند، از داخل تابه بردارید و روی حوله کاغذی روغن آن را بگیرید.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه تاوا کبابی

طرز تهیه سس گشنیز

در طرز تهیه بطاطا به سس گشنیز نیاز داریم که به ترتیب زیر می‌توانید آماده کنید:

  • در یک تابه، روغن زیتون، سیر و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت متوسط بپزند یا منتظر بمانید تا سیر معطر شود. سپس پاپریکا و گشنیز تازه و سپس سیب‌زمینی پخته شده را اضافه کنید.
  • مواد را آنقدر هم بزنید تا طعم مواد وارد سیب‌زمینی‌ها شود. سپس مواد را از تابه روی دیس بکشید.
  • می‌توانید روی سیب‌زمینی‌ها را با گشنیز تازه تزیین کنید و روی آن آب لیموی تازه بزنید. این غذا را باید گرم مصرف کنید.

نکات مهم برای بهتر شدن بطاطا

در طرز تهیه بطاطا بهتر است به نکات زیر دقت کنید:

  • هر نوع سیب‌زمینی که مناسب برشته شدن است، برای تهیه بطاطا خوب است.
  • اگر می‌خواهید سیب‌زمینی را سرخ کنید، بهتر است از روغن ذرت، روغن بادام‌زمینی و یا روغن گیاهی استفاده کنید.
  • اگر سیب‌زمینی‌ها را بر روی ورق پخت با فاصله قرار ندهید ترد نخواهند شد.
  • پودر فلفل قرمز را می‌توانید کم یا زیاد کنید یا حتی می‌توانید از فلفل قرمز تازه هم استفاده کنید.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کالزونه

 

ایده برای سرو بطاطا

بطاطا حره معمولاً به‌عنوان پیش غذا سرو می‌شود. می‌توانید آن را با حمص، ماهامرا و یا نان پیتای تازه سرو کنید. بطاطا در کنار گوشت کبابی بسیار عالی می‌شود. می‌توانید برای صبحانه آن را در کنار چند عدد تخم‌مرغ نیمرو هم بخورید.

 

ارزش غذایی بطاطا

این غذا سرشار از کربوهیدرات‌های ساده و پیچیده، فیبر و بتاکاروتن است. همچنین حاوی مقدار کمی ویتامین B6 و منگنز است. به خاطر استفاده از لیمو نیز حاوی ویتامین C است که 25 درصد از نیاز روزانه را به ویتامین C برطرف می‌کند.

 

littlesunnykitchen – Batata Harra

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا